Laconiek Ajax gaat niet in de fout tegen FC Groningen

4 december 2016, 18:52

Ajax blijft Feyenoord in de nek hijgen in de strijd om het kampioenschap. FC Groningen werd op eigen veld met 2-0 verslagen, maar sprankelend was het spel van de Amsterdammers niet. Het sprong soms laconiek met de kansen om – waaronder een gemiste penalty van Hakim Ziyech.

Ondanks de productiviteit van Anwar El Ghazi bij Jong Ajax en zijn terugkeer in de selectie, koos Peter Bosz tegen Groningen voor Vaclav Cerny aan de rechterkant. Toch kwam de dreiging vooral vanaf de linkerkant, waar Amin Younes op zoek ging naar zijn eerste treffer van het seizoen. Hij kwam er een paar keer handig langs en zorgde voor veel onrust in het Groningse strafschopgebied.

Maar het echte gevaar kwam van de voet van Lasse Schone via een heerlijke volley en een poging van topscorer Kasper Dolberg. De Denen waren allebei dicht bij de 2-0, waar Davinson Sanchez eerder uit een corner de openingstreffer wist binnen te koppen.

FC Groningen voelde dat er wat te halen viel, zeker toen het lang bleef bij alleen de goal van de Colombiaan. Het combineerde bij vlagen uitstekend, vooral dankzij Simon Tibbling, die het spel continu regisseerde. Zijn ploeggenoot op het middenveld daarentegen, Juninho Bacuna, leek al na een halfuur te moeten vertrekken. Hij schoffelde Ziyech hard onderuit van achteren, maar kreeg slechts geel van scheidsrechter Gozubuyuk.

Maar het lukte de bezoekers uit het hoge noorden niet om terug te komen in de wedstrijd, ook al werd de thuisploeg erg laconiek. Terwijl Ziyech een dubieuze penalty benutte (2-0), miste Albert Rusnak oog in oog met doelman Andre Onana. Ook Tom van Weert en invaller Danny Hoesen waren dicht bij de aansluitingstreffer, maar hadden het vizier niet op scherp staan. Dat was teleurstellend voor Ernest Faber en zijn mannen, aangezien Ziyech een tweede strafschop niet wist te benutten.

Ajax wint niet overtuigend, maar pakt dus wel weer drie punten en blijft druk zetten op koploper Feyenoord. FC Groningen blijft steken op plek 11.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen