Blind weg als bondscoach, Grim neemt functie tijdelijk over

26 maart 2017, 21:17   Bijgewerkt: 26 maart 2017, 21:56

Danny Blind is definitief geen bondscoach meer van het Nederlands elftal, dat meldt de KNVB via haar officiële kanalen. Zijn assistent Fred Grim zal voorlopig de taken waarnemen en Oranje leiden als het dinsdag in de Amsterdam ArenA aantreedt tegen Italië.

"De KNVB heeft besloten bondscoach Danny Blind per direct uit zijn functie te ontheffen. Dat is vandaag afgesproken in een gesprek tussen de KNVB, vertegenwoordigd door directeur betaald voetbal Jean-Paul Decossaux en technisch directeur Hans van Breukelen, en Danny Blind", zo schrijft de voetbalbond zelf op haar website.

Danny Blind laat in de verklaring zelf weten dat hij graag door was gegaan en vond dat de stijgende lijn was ingezet. "We waren op de goede weg, Bulgarije uit was naar mijn idee een incident. Ik heb er alles ingestopt wat ik in me had. Jammer dat het hiermee eindigt."

KNVB-directeur Jean-Paul Decossaux is echter duidelijk. "Omdat de sportieve resultaten helaas zijn tegengevallen, en nu ook de kwalificatie voor het WK in Rusland moeizaam verloopt, voelen we ons helaas genoodzaakt afscheid van hem te nemen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen