Hiddink haalt uit naar KNVB: "Geen goede filosofie"

24 juni 2017, 16:37

Guus Hiddink heeft hard uitgehaald naar de KNVB. De voormalige bondscoach van het Nederlands elftal mist visie en leiderschap. Hij vindt dat het vaderlandse voetbal in een neerwaartse spiraal zit. Volgens hem is de blik onvoldoende op de toekomst gericht.

"De Nederlandse bond had geen goede filosofie. Er was geen goed management om een, twee of drie stappen vooruit te denken", citeert de NOS Hiddink. De Achterhoeker ziet het wegzakkende Oranje als een golfbeweging. "Aan de top heb je grote talenten nodig en dan daal je weer. Nederland beweegt een beetje in een dalende lijn."

Hiddink vervolgt: "We hebben Arjen Robben, we hebben Robin van Persie, maar in het voetbal zijn zij nu op leeftijd. Zij zijn ouder dan 30. Er zijn nu geen hele grote talenten die zichzelf aanbieden op het grote podium, op topniveau. Dat moet je accepteren. Maar in de tussentijd moet je vasthouden aan je strategie en niet in paniek raken."

De Varssevelder pikt Duitsland eruit als goed voorbeeld. "Joachim Löw staat nu al vele, vele jaren aan het roer. Spelers komen en gaan en hebben succes, maar de filosofie blijft dezelfde. Zo kan hij bij de Confederations Cup aantreden met een jong team. Dat is de juist strategie voor nationale teams."

Twee jaar geleden stapte Hiddink op als bondscoach van het Nederlands elftal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen