Cocu: "Als dat aan instelling ligt, is dat geen goede zaak"

27 oktober 2017, 07:44
Foto: © ProShots

Lange tijd dreigde donderdagavond eenzelfde scenario als vorig seizoen voor PSV. De Eindhovenaren, die vorig jaar in de tweede ronde van de KNVB Beker met 3-1 bij Sparta verloren, moesten de verlenging in tegen FC Volendam. Uiteindelijk kwam de huidige koploper van de Eredivisie wel met de hakken over de sloot de derde ronde binnen, dankzij goals van Marco van Ginkel en Hirving Lozano.

Phillip Cocu zag met lede ogen aan dat zijn ploeg het zeer lastig had in Volendam, maar is opgelucht dat PSV weer in de koker ging voor de volgende ronde. Daarvoor kwam een thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo uit de balletjes van de loting.

"Dat wij het lastig hadden, lag ook aan Volendam. Zij hielden het erg klein, gaven weinig ruimte weg en probeerden met diepe ballen achter de verdediging iets te bewerkstelligen. Wij konden niet veel creëren in de eerste helft, ook omdat wij te veel de combinatie via het midden zochten. De oplossing lag eigenlijk aan de zijkant, bij Joshua Brenet", aldus Cocu voor de camera van FOX Sports. "In de tweede helft waren we wel veel gevaarlijker, maar hun keeper hield er een aantal aardige ballen uit. We wilden de klus in negentig minuten klaren, maar door een paar geweldige reddingen lukte dat niet. Uiteindelijk winnen we de wedstrijd door een fantastische goal van Marco van Ginkel en de winst, daar ging het om."

Toch kan PSV weinig voldoening halen uit het bekertreffen met de Noord-Hollandse Jupiler League-club. "Ik miste de slimheid, weten wanneer je moet toeslaan en versnellen. Aantal spelers niet hun niveau gehaald. Als dat aan de instelling ligt, dan is dat geen goede zaak. Je kan weleens een mindere wedstrijd spelen, maar dat mag niet daar aan liggen. Of dit het geval was, ga ik nog even met ze bespreken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen