Dagje FIFA'en bij PSV: "Het wordt alleen maar mooier"

24 oktober 2017, 20:40   Bijgewerkt: 24 oktober 2017, 21:03
Foto: © ProShots

Een geniaal stiftje in de finale van een FIFA-toernooi, Joshua Brenet doet er niet moeilijk over. Zelfverzekerd laat hij zijn controller met één hand los, zodat hij ploeggenoot Adam Maher een boks kan geven. Brenet en Maher vormden een duo tijdens de opening van een fonkelnieuwe eSports Room in het Philips Stadion, waar de groei van de gamewereld nog maar eens onderstreept werd.

Als je in de hoek van de tribunes van het stadion naar binnen gaat, loop je een hypermoderne 'gameroom' in. Er staan meerdere dug-outstoelen voor grote schermen geposteerd, in totaal is er plaats voor vier kleine schermen en een 'hoofdveld'. Voor de opening van de eSports Room zette PSV een toernooi op touw, met mediavertegenwoordigers en spelers als deelnemers. Namens de club behoorden Brenet, Maher, Bart Ramselaar en Eloy Room tot het deelnemersveld. FCUpdate.nl was ook van de partij en kreeg het voor elkaar om met een ongeslagen status uitgeschakeld te worden in de kwartfinale. De NOS en het ED werden verslagen, maar VI was koelbloediger in een penaltyreeks.

Dromen komen uit

Aygün is de man die het voor PSV moet doen in de eDivisie, waarvan vorig seizoen een pilot werd gedraaid. Inmiddels leeft de digitale voetbalwereld enorm bij het, met name jongere, publiek. "Het groeit enorm, er wordt groots mee uitgepakt. En het wordt alleen maar mooier, echt genieten. Ik word ook al aangesproken op straat. Ik zie kinderen op het station echt naar mij opkijken. Dan kom ik eraan lopen, kijken ze je even aan, kijken ze daarna weer even weg en dan kijken ze nog een keer om te kijken of je het écht bent. Ik geniet ervan", jubelt Aygün, die misschien wel de grote titelfavoriet is in de eDivisie. "Ik ben er om PSV naar de top te brengen, omdat de club daar natuurlijk hoort. Ik voel de druk om kampioen te worden."

De eSporters van PSV worden regelmatig uitgedaagd door spelers uit de selectie. "Vooral door Eloy Room, die is echt fanatiek", aldus Aygün. "Ze kunnen het zeker aardig, maar niet zo goed als ik natuurlijk, haha", lacht hij. Samen met Abdi traint hij vaak. "We geven elkaar veel tips en maken elkaar beter." Momenteel is er een eDivisie, waar de PlayStation 4 het decor van is. Er komt mogelijk ook een competitie voor xBox-spelers. "En misschien komt er ook wel een divisie voor de Jupiler League. Daar zijn ook steeds meer clubs met een eSporter", zegt Abdi.

Fanatieke baasjes

Maher heeft ook graag een PS4-controller in de handen. "De wereld van eSports is anders dan het echte voetbal, het is leuk om de jongens zo aan het werk te zien. Het is mooi dat ze deze kans krijgen", aldus Maher. "Met mijn eigen niveau is het redelijk gesteld. Ik mag niet klagen", knipoogt de middenvelder van PSV. "Ik speel regelmatig in mijn vrije tijd een paar potjes, maar steek er niet heel veel tijd in. Ik sta toch liever op het echte veld, daar doe je het toch voor." Toch speelt Maher geregeld een potje met teamgenoten. "We spelen meestal twee tegen twee als we weg zijn met het team en de PlayStation mee hebben. Brenet en ik zijn de beste spelers", besluit Maher, die samen met Brenet dus ook de finale haalde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen