Dubbelklapper Dolberg in Kuip: "De haat daar is funny"

22 oktober 2017, 17:56
Foto: © ProShots

Nee, het was tot dusver nog niet het seizoen van Kasper Dolberg. Zoveel klasse als het Deense talent vorig jaar uitstraalde, zo ongelukkig was hij deze jaargang. Daar kwam in De Klassieker verandering in: een week na zijn gemiste pingel tegen Sparta (4-0) maakte Dolberg twee doelpunten in de met 1-4 gewonnen uitwedstrijd van Ajax tegen Feyenoord.

Na acht speelronden in de Eredivisie stond de doelpuntenteller bij Dolberg nog op nul. De man die vorig seizoen liefst 23 keer het net liet bollen leek het scoren verleerd te zijn. Tot de Klassieker: in zijn invalbeurt van 25 minuten was het twee keer prijs voor Dolberg. Eerst rondde de Scandinaviër af na een lage voorzet van David Neres, daarna promoveerde hij een pass van Nick Viergever tot een doelpunt. "Ik had al een tijdje het gevoel dat de doelpunten eraan zaten te komen. Het is mooi dat ze uitgerekend in deze wedstrijd zijn gevallen", glimlacht de 20-jarige Deen na zijn dubbelklapper.

Heeft Dolberg een leerzame boodschap voor spitsen die al een tijdje droog staan? "Niet klagen en goed trainen", aldus de talentvolle spits. Hij is een man van weinig woorden, maar hij kickt op het maken van doelpunten. Nu hij dat weer gedaan heeft, is het de vraag of hij op termijn weer zal terugkeren in de basis. Klaas-Jan Huntelaar, die ook een keer scoorde in De Kuip, krijgt de laatste tijd de voorkeur. "Het is moeilijk om te zeggen dat ik het de trainer nu weer moeilijk heb gemaakt. Of er nu wel weer een discussie zal ontstaan over wie in de spits moet staan? Daar ben ik dan wel weer honderd procent zeker van", knipoogt Dolberg in Rotterdam tegenover een aantal journalisten.

Wat Dolberg tekent, is dat hij een koele kikker blijft in een kolkende Kuip. "De haat die je daar ziet is eigenlijk wel funny", reageert Dolberg op al het gefluit en gejoel. "Het geeft misschien wel extra motivatie. Ze zeggen veel slechte dingen en schreeuwen allemaal naar je."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen