Feyenoord met Diks in centrum, Ajax start ongewijzigd

22 oktober 2017, 13:31
Foto: © ProShots

Het is tijd voor Feyenoord-Ajax, de eerste Klassieker van het seizoen. Beide aartsrivalen beginnen aan de prestigestrijd met een achterstand van vijf punten op koploper PSV (vóór Heracles-thuis), waardoor de belangen niet alleen vanwege de rivaliteit, maar ook vanwege de stand zeer groot zijn.

Dat maakt het voor Giovanni van Bronckhorst extra zuur dat Jan-Arie van der Heijden, Eric Botteghin, Renato Tapia en Sven van Beek nog niet inzetbaar zijn wegens blessures. De pas zeventienjarige Lutsharel Geertruida was eigenlijk de enige echte centrumverdediger die naast Jeremiah St. Juste kon spelen, maar Van Bronckhorst heeft toch voor wat meer ervaring gekozen. Kevin Diks start als gelegenheidsvoorstopper in het centrum. Sofyan Amrabat was ook een kandidaat voor deze positie, maar krijgt de voorkeur boven Bart Nieuwkoop als rechtsachter.

Ajax won de laatste twee wedstrijden en scoorde in deze wedstrijden keer, waardoor Marcel Keizer weinig redenen had om te wisselen voor De Klassieker. Dat heeft hij dus niet gedaan. Ook Amin Younes, die midweeks aangaf dat hij niet helemaal fris was, staat zoals Keizer al aankondigde gewoon in de basis. Kasper Dolberg begint weer op de reservebank, waar ook onder meer Daley Sinkgraven, Siem de Jong en Justin Kluivert zitten.

Danny Makkelie fluit De Klassieker, die om 14.30 uur afgetrapt wordt in De Kuip. Lees hier hoe de zaken ervoor staan bij beide topclubs en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/323311/pieters-graafland-ik-vind-feyenoord-minder-agressief-spelen/,_blank,lees hier] een voorbeschouwing met Eddy Pieters Graafland, die als eerste in de historie van Ajax naar Feyenoord overstapte.

Opstellingen

Feyenoord: Jones; Amrabat, Diks, St. Juste, Haps; Toornstra, El Ahmadi, Vilhena; Berghuis, Jørgensen, Boëtius.

Ajax: Onana; Veltman, De Ligt, Wöber, Viergever; Van de Beek, Schöne, Ziyech; Neres, Huntelaar, Younes.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen