Assistent Grim zwaait na oefeninterlands af bij Oranje

8 november 2017, 08:16

Fred Grim gaat een punt zetten achter zijn periode bij het Nederlands elftal, zo heeft hij aangekondigd. De 52-jarige trainer zwaait na de aanstaande oefeninterlands tegen Schotland en Roemenië af bij Oranje en om weer om eigen benen te gaan staan als hoofdtrainer.

In mei kreeg assistent Grim al twee aanbiedingen van clubs uit het profvoetbal, maar destijds besloot hij zijn focus te houden op Oranje. Hij geloofde er destijds nog in dat Oranje alsnog het WK in Rusland zou kunnen bereiken. "Daarom ben ik gebleven na het vertrek van Danny Blind en de komst van Dick Advocaat en Ruud Gullit afgelopen zomer", zegt Grim tegen De Telegraaf. Hij leidde Oranje drie keer als interim-bondscoach.

Omdat Dick Advocaat en Ruud Gullit besloten om tijdens de laatste twee interlands, die de komende week op de rol staan, aan te blijven reist ook Grim nog twee keer met de ploeg mee. "Een vanzelfsprekendheid. Ik zou sowieso zijn gekomen, maar na Roemenië is het avontuur bij de bond voorbij en richt ik me op een nieuwe uitdaging als zelfstandig clubcoach."

Grim was voor zijn periode bij Oranje werkzaam als coach van Jong Oranje, Almere City en Jong Ajax. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen