Juventus verliest zicht op Napoli, horrorscenario voor Benevento

19 november 2017, 17:22   Bijgewerkt: 19 november 2017, 20:42

Juventus is in Italië op achterstand geraakt in de titelstrijd. Zondagmiddag werd er verloren op bezoek bij Sampdoria. Paulo Dybala en Gonzalo Higuaín maakten de score nog een beetje draaglijk. Dat was nodig ook, want daarvoor was de thuisploeg heer en meester.

Na de pauze maakten achtereenvolgend Duvan Zapata, Lucas Torreira en Gianmarco Ferrari een doelpunt namens Sampdoria, dat daardoor een eenvoudige middag leek te hebben. Hoewel Juventus al dood en begraven leek, kwam de Oude Dame wonderwel toch nog terug in het duel. Een strafschop van Higuaín en een schuiver van Dybala maakten de stand nog enigszins draaglijk, maar punten zaten er niet meer in het vat.

Door het verlies bedraagt de achterstand op koploper Napoli inmiddels vier punten. Internazionale kan bij een zege op Atalanta Bergamo zondagavond over Juve heenklimmen. Ook AS Roma, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft, staat op minderverliespunten. 

Benevento verliest weer

Juventus verloor dus en datzelfde gold in eigen huis voor de nog puntloze hekkensluiter Benevento, dat daardoor na dertien wedstrijden nog altijd zonder punten is. Tegen Sassuolo, eveneens laagvlieger, zat er lange tijd een punt in. Maar Federico Peluso maakte diep in blessuretijd het horrorscenario compleet voor de promoveerde club, dat door die goal wederom verloor.

Bovendien zag het concurrenten Genoa en SPAL uitlopen. Die eerste won op bezoek bij Crotone (0-1) dankzij een goal van João Pedro, terwijl SPAL een punt pakte tegen Fiorentina (1-1).  Alberto Paloschi maakte de treffer, Federico Chiesa scoorde tegen. Met Bram Nuyinck op de bank verloor Udinese in eigen huis van Cagliari (0-1), terwijl Torino en Chievo remiseerden. 

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen