Kluivert helpt Ajax na slechte eerste helft alsnog langs Roda JC

26 november 2017, 14:25

Ajax heeft in Amsterdam met ruim verschil gewonnen van Roda JC: 5-1. De ploeg van Marcel Keizer walste na rust over de hekkensluiter van Eredivisie heen aan de hand van uitblinker Justin Kluivert en invaller Frenkie de Jong. Daarmee revancheerde Ajax zich voor een dramatisch optreden in de eerste 45 minuten.

{image[322630][right-half][]}Slechts één schot op doel produceerden de Amsterdammers in de eerste helft, vlak vóór het rustsignaal dat had kunnen leiden tot een striemend fluitconcert van het Ajax-publiek. Dat kwam er niet omdat Justin Kluivert via een knappe individuele actie, een combinatie met Hakim Ziyech én een geplaatst schot de 1-1 aantekende. Anders was Christian Kum de enige doelpuntenmaker geweest in de eerste 45 minuten, met een geplaatste kopbal uit een hoekschop had hij de score geopend. Roda JC had voor rust meer doelgevaar gesticht dan de thuisploeg via een paar afstandsschoten en een open kans op 0-2 voor Gyliano van Velzen. Hij faalde echter om Ajax nog meer pijn te doen.

Tot de gelijkmaker van Kluivert speelde de thuisploeg een abominabele eerste helft. Als er al opgebouwd werd van achteruit, dan gebeurde dat heel slordig en de gelegenheidsbacks Deyovaisio Zeefuik en Maximilian Wöber konden op de helft van Roda niets bijdragen aan het aanvalsspel van Ajax. Niet alleen de verdedigers, maar ook de middenvelders hadden moeite om de vrije man te vinden, waardoor het positiespel van Ajax voor geen meter liep. Hakim Ziyech was de graadmeter voor het Ajax-spel met veelvuldig balverlies. Hij deed meer fout dan goed.

{image[322631][left-half][]}Net als heel Ajax revancheerde ook Ziyech zich echter na rust met een aantal geniale momenten. De middenvelder had echter pech dat zijn acties niet werden omgezet in doelpunten. Toch vielen er voldoende goals in de tweede helft: Kasper Dolberg vond via het been van Kum het doel na een voorzet van David Neres. Kluivert zorgde nog geen minuut later voor het hoogtepunt van de dag door naar binnen te dribbelen en de bal steenhard in de verre hoek te jagen. Doelman Hidde Jurjus werd compleet verrast door het hoogstandje van de linksbuiten. De Roda-doelman was ook slechts toeschouwer bij een geplaatst schot met links van Donny van de Beek na een voorzet van Frenkie de Jong: 4-1.

 

Het was de tweede assist van De Jong, die na rust mocht invallen voor Zeefuik. Daarmee schakelde Keizer om naar 3-4-3 en kwam er meer schwüng in het spel van Ajax. Roda JC kwam er na rust niet meer aan te pas en kon ook het doel van Onana niet meer bereiken. De ploeg van Robert Molenaar capituleerde en stond ook nog de derde treffer van Kluivert toe. De linksbuiten dwong een publiekswissel af na een fraaie aanname, een dribbel naar binnen en opnieuw een laag schot in de verre hoek: 5-1. Frenkie de Jong was voor de derde keer aangever. 

[photo,110428,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen