Schaken: "In boek staat niks waaruit blijkt dat ik homofoob ben"

30 november 2017, 10:39

Ruben Schaken heeft gereageerd op de ophef die rondom hem is ontstaan. In zijn nieuwe boek 'Eind bullshit' deed een passage over homoseksuele ploeggenoten bij Feyenoord veel stof opwaaien. "In mijn familie zitten ook homoseksuelen en dat hebben wij geaccepteerd en dat leer ik mijn kinderen ook", reageert Schaken via zijn persoonlijke Twitter.

De kinderen van Schaken vroegen woensdag aan hun vader, nadat een passage uit zijn boek was opgepikt, wat een homofoob is. "Waarop ik antwoordde: iemand die tegen homoseksuelen is. Mijn zoontje vroeg mij: waarom zegt iedereen dat over jou?" Volgens de oud-prof hebben de media de zaak in een verkeerde context geplaatst. "En een grote kop dat ik 'homofoob' ben. Ik weet gelukkig als ex-voetballer hoe machtig de media zijn en altijd op zoek gaan naar sensatie, wat al snel zijn eigen leven kan gaan leiden."

Schaken benadrukt dat hij respect heeft voor ieder mens. "Ongeacht ras, geaardheid of wat dan ook. Iedereen heeft recht om zichzelf te zijn. In mijn familie zitten ook homoseksuelen en dat hebben wij geaccepteerd en dat leer ik mijn kinderen ook. In mijn boek staat niks waaruit blijkt dat ik 'homofoob' ben."

Integendeel, zegt Schaken. "Vorig jaar heb ik nog meegewerkt aan een campagne dat homoseksuelen zichzelf moeten en kunnen zijn. Men mag mij veroordelen met de dingen die in mijn boek staan. Dat kan ik hebben, maar van de homoseksuelen blijven we af." Voor Schaken is daarmee de kous af. "Verder wil ik er geen aandacht meer aan besteden en heb ik hierbij mijn versie gegeven."

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen