Van Marwijk past voor Saoedi-Arabië: "Op deze manier geen zin"

22 november 2017, 23:25

Bert van Marwijk gaat niet naar het WK als bondscoach van Saoedi-Arabië. De Nederlandse trainer geeft tegenover Voetbal International aan dat hij benaderd is door de voetbalbond van het land uit het Midden-Oosten, maar dat beide partijen er opnieuw niet uitkwamen. 

"Twee maanden geleden kwamen we er niet uit omdat er niet kon worden voldaan aan een aantal eisen wat betreft de samenstelling van staf", verklaart de Limburger. "Ik ben vanavond benaderd en heb dezelfde eisen neergelegd. Daar wil de bond opnieuw niet aan voldoen. Dan is het voor mij simpel. Ik wil alleen beginnen aan deze opdracht als ik denk dat we succes kunnen boeken op het WK. Op deze manier heeft het geen zin."

Dankzij Van Marwijk is Saoedi-Arabië komende zomer voor het eerst sinds 2002 op het WK aanwezig. Kort nadat het land zich plaatste, gingen beide partijen uit elkaar. Van Marwijk wilde dat eerder weggestuurde stafleden konden terugkeren, maar daaraan werd geen gehoor gegeven door de bond. Hierop kwam er vroegtijdig een einde aan de samenwerking. De Argentijn Edgardo Bauza werd als zijn vervanger gepresenteerd, maar hij werd deze woensdag ontslagen.

Het zou overigens kunnen dat Saoedi-Arabië komende zomer alsnog door een Nederlander wordt geleid op het WK. In de landelijke pers wordt Guus Hiddink namelijk als mogelijk bondscoach genoemd. Hij staat wel in een lang rijtje met verder Juan Antonio Pizzi, Felipe Scolari, Roberto Mancini, Michel Preud'homme en Ramon Diaz. Het land wil voor 1 december een nieuwe keuzeheer hebben aangesteld. 

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen