Welke beslissingen gaan vallen in WK-kwalificatie buiten Europa?

10 november 2017, 17:43   Bijgewerkt: 10 november 2017, 20:25
Foto: © ProShots

Het deelnemersveld van het WK 2018 wordt deze dagen compleet. Behalve de Europese play-offs staan er elders in de wereld meer van deze allesbeslissende duels op het programma. Daarnaast wordt in Afrika de laatste speelronde van de kwalificatiepoules gespeeld. FCUpdate.nl brengt alle kwalificatiewedstrijden buiten ons continent in kaart.

Play-offs

{image[321466][right-half][]}Honduras – Australië

Australië komt vanuit de Aziatische kwalificatie, waar de Socceroos WK-deelnemers Japan en Saoedi-Arabië voor zich moesten dulden. Tussendoor rekende Australië in een tweeluik af met Syrië en wacht nu Honduras, de nummer vijf uit kwalificatiezone van Noord- en Midden-Amerika (Concacaf). Craig Goodwin van Sparta zorgt bij Australië voor een Eredivisie-tintje. 

Programma (Nederlandse tijd)

Vrijdag 23.00 uur:  Honduras – Australië

Woensdag 10.00 uur: Australië – Honduras

{image[322309][right-half][]}Nieuw-Zeeland – Peru

Even leek Nieuw-Zeeland in deze play-offs Argentinië te treffen, maar het is Peru geworden. Peru, met Feyenoorder Renato Tapia, is de nummer vijf vanuit Zuid-Amerika. Nieuw-Zeeland vertegenwoordigt Oceanië. De All Whites hebben Ryan Thomas (PEC Zwolle) en Marco Rojas (sc Heerenveen) in de gelederen.

Programma (Nederlandse tijd)

Zaterdag 11 november 4.15 uur: Nieuw-Zeeland – Peru

Donderdag 16 november 03.15 uur: Peru – Nieuw-Zeeland

Afrika

fans supporters publiek vlag

fans supporters publiek vlag

Groep A

Tunesië (13 punten) – Libië (3 punten), Democratie Republiek Congo (10 punten) –  Guinea (3 punten)

Tunesië plaatst zich zaterdag bij minimaal een gelijkspel tegen Libië voor het WK. De Democratische Republiek Congo (Congo DR) maakt alleen nog kans bij een nederlaag van Tunesië. Congo DR neemt het gelijktijdig op tegen Guinea, wiens rol net als die van Libië allang is uitgespeeld.

{image[321525][right-half][]}Groep C

Ivoorkust (8 punten) – Marokko (9 punten), Gabon (5 punten) – Mali (3 punten)

Alle ogen zijn zaterdag om 18.30 uur gericht op Ivoorkust – Marokko. Hakim Ziyech, Mimoun Mahi en Sofyan Amrabat gaan met Marokko naar het WK als zij niet verliezen in Abidjan. Ivoorkust moet winnen, anders hebben les Éléphants komende zomer vrijaf. Gabon – Mali gaat in groep C nergens meer om.

{image[322310][right-half][]}Groep D

Senegal, Burkina Faso, Kaapverdië en Zuid-Afrika

Groep D is een bijzondere kwalificatiegroep. Zuid-Afrika tegen Senegal wordt vrijdag (18.00 uur) namelijk opnieuw gespeeld, omdat het affiche een jaar geleden onder leiding stond van een corrupte arbiter. Wint Senegal, dan is het gekwalificeerd. Anders valt dinsdag de beslissing. Na de herhaling staat in de groep een compleet programma op het menu. Aan de vooravond van deze wedstrijden maken Senegal, Burkina Faso, Kaapverdië en Zuid-Afrika allemaal kans op het WK. Bij Kaapverdië speelt onder meer Jamiro Monteiro, Thulani Serero meldde zich deze week af bij Zuid Afrika.

Stand van zaken

1. Senegal 4 – 8

2. Burkina Faso 4- 6

3. Kaapverdie 5-6

4. Zuid-Afrika 4-4

Programma

Vrijdag 18.00 uur: Zuid-Afrika – Senegal

Dinsdag 20.30 uur: Senegal – Zuid-Afrika, Burkina Faso – Kaapverdië

Lees ook: Waarom de oefenduels van Oranje wél het kijken waard zijn

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen