Advocaat realistisch: "Er moeten allerlei dingen beter"

9 november 2017, 23:54

De waarschijnlijk voorlaatste interland tijdens het bewind van Dick Advocaat werd donderdag een 0-1 zege op Schotland. Groots was het volgens de bondscoach niet, maar de oefenmeester is desondanks blij met de zege. Wel zijn er veel verbeterpunten.

Ondanks dat het een oefenduel was, hecht Advocaat veel waarde de overwinning. "Voor een trainer is winnen het belangrijkste. Schotland had van zijn vorige vijf duels er geen enkele verloren. Je hoopt altijd op attractief voetbal, maar dat was het vandaag niet. Dat had ook te maken met het behoudende spel van de tegenstander. Als we in de problemen kwamen, was dat door een fout van onszelf", zegt de bondscoach tegen FOX Sports.

Advocaat vond Oranje in balbezit ondermaats tegen de Schotten. "We creëerden te weinig. Het resultaat is goed, maar allerlei dingen kunnen beter. Daar moet nog aan gewerkt worden", zegt Advocaat, die onder meer doelde op het spel van Jasper Cillessen. De doelman ging een keer bijna de mist in bij een terugspeelbal. "Hij was een paar keer onzeker, daar gaan we het over hebben met Frans Hoek. Of het consequenties heeft? Nee, dat moeten we sowieso nog bekijken."

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen