Xavi (37) vindt het na dit seizoen mooi geweest en stopt

9 november 2017, 21:42

Het komt niet als een grote verrassing, maar is nu wel officieel: Xavi Hernández zet na dit seizoen een punt achter zijn loopbaan. Dat heeft de 37-jarige aanvoerder van Al-Sadd donderdag aangekondigd.

De middenvelder liet enkele maanden geleden al doorschemeren dat hij dacht aan stoppen en heeft inmiddels de knoop doorgehakt. De 133-voudig Spaans international heeft dat bevestigd tegenover Mundo Leo. "Ik krijg het steeds moeilijker met herstellen, dit is zeker mijn laatste seizoen als speler. Ik ben blij dat ik weinig last heb gehad van blessures, maar merk wel dat het nu minder wordt."

Xavi tekende in 2015 bij de club uit Qatar, dat hem destijds overnam van FC Barcelona. Daarvoor was hij jarenlang een van de sterkhouders van de Spaanse topclub en de nationale ploeg. Met Spanje won hij twee keer het EK en een keer het WK. De kans is groot dat hij zich na zijn actieve loopbaan gaat storten op een trainersloopbaan. 

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen