Melkert aan de slag bij ADO: "Ik geloof dat meer mogelijk is"

17 februari 2018, 20:17

Na minister, PvdA-leider, bewindvoerder Wereldbank en vertegenwoordiger van de VN in Irak, gaat Ad Melkert (62) aan de slag bij ADO Den Haag. De oud-minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid werd zaterdag als voorzitter van de Raad van Commissarissen gepresenteerd. "Het is een enorme eer om als voetballiefhebber in de RvC van ADO te zitten."

Melkert noemde ADO een 'grote club', waar in zijn ogen veel meer mogelijk is. "Dat is ook wat ik heb besproken met de Chinese aandeelhouder", zei hij op de persconferentie, twee uur voor de aftrap van het duel van ADO Den Haag met Willem II. Het voormalige kamerlid ziet een groot potentieel voor ADO. "Als je kijkt naar de regio is daar meer uit te halen. Den Haag is de derde stad van Nederland. Ik geloof erin dat er meer mogelijk is. In de tijd dat ik sportjournalist wilde worden, stond de club hoog aangeschreven. Als je kijkt wat in andere steden mogelijk is, dan heb ik het niet over Amsterdam en Rotterdam, kan dat hier ook."

Inderdaad, Melkert had vergeefse plannen als sportjournalist. Nadat zijn ambities als voetballer ook al sneuvelden. "Ik dacht dat ik een aardige voetballer kon worden, maar al snel bleek dat ik beter met mijn mond was dan met mijn voeten. Het is allemaal niet gelukt, ook sportjournalist worden niet. Je ziet een reeks van mislukkingen die me uiteindelijk op deze plek brengen. In tussentijd heb ik alles gedaan om alles wat los en vast zit in het voetballen te volgen. Ik doe het nog steeds, en behoor ook tot de Nederlanders die meedenken en denken de opstelling te kunnen maken. Maar dat laten we hier over aan Alfons Groenendijk."

In zijn nieuwe functie kan Melkert teren op zijn diplomatieke ervaring vanuit zijn andere banen. "Het is belangrijk om te kunnen gaan met belanghebbenden die uit een andere achtergrond komen, en echt oprechte belangstelling hebben om van ADO een groot succes te maken." De onrustige jaren zijn wat ADO Den Haag en Melkert betreft in ieder geval achter de rug.  "Als tv-kijker heb ik dat ook gezien. Een aantal dingen is niet goed gegaan. Het is geweldig dat er nu een basis is gecreëerd om eruit te halen wat erin zit."

Door: Steven Koelma

Lees ook: ADO stelt Ad Melkert aan als nieuwe RvC-voorzitter

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen