Wervelend Ajax neemt pas na rust afstand van Heerenveen

11 maart 2018, 16:34

Na twee dramatische weken heeft Ajax zich herpakt tegen sc Heerenveen. Dankzij een sterke tweede helft met drie goals wonnen de Amsterdammers uiteindelijk verdiend met 4-1. Hakim Ziyech was van grote waarde met twee assist en een uitstekende instelling. De nummer twee van de ranglijst had het lange tijd lastig met de Friezen, maar liep in de slotfase alsnog uit naar een ruime winst. 

Ajax kreeg dit seizoen al vaker de kans om dichter bij koploper PSV te komen. Nu opnieuw, na de oorwassing van de Eindhovenaren door Willem II (5-0). Maar op die momenten kwam Ajax steeds tekort en wist het niet van het puntenverlies te profiteren.

Toch kon Ajax niet lang genieten van die voorsprong, want een minuut later lag de bal er aan de andere kant ook in. Martin Ødegaard schoot 'm vanaf dik 25 meter schitterend tegen de touwen in de verre hoek. Ondanks de kansen voor Ajax was het niet geheel onverdiend, want ook Pelle van Amersfoort kreeg al eerder een flinke kans op de gelijkmaker. De Friezen kwamen er bij vlagen snel uit, met name via Denzel Dumfries aan de rechterkant. 

De Amsterdammers beloonden zichzelf tegen Heerenveen wel, in tegenstelling tot het thuisduel met ADO. Want in de absolute slotfase werd het zelfs nog 4-1 via David Neres. De Braziliaan profiteerde van een fout van Lucas Woudenberg, dribbelde langs doelman Martin Hansen en tikte de bal op 'no look'-wijze binnen.

Dankzij de zege komt Ajax is dichter bij PSV; het verschil is nu zeven punten met de kraker in Eindhoven nog op het programma. Heerenveen blijft steken op de elfde plaats.

Opstellingen en beoordelingen*

Ajax: André Onana 7; Rasmus Nissen Kristensen 6.5, Matthijs de Ligt 8, Maximilian Wöber 5.5, Nicolas Tagliafico 7.5; Lasse Schöne 6.5, Hakim Ziyech 8, Donny van de Beek 6.5; David Neres 7.5, Klaas-Jan Huntelaar 5.5, Justin Kluivert 7

sc Heerenveen: Martin Hansen 7, Denzel Dumfries 7.5, Daniel Høegh 5, Kik Pierie 7, Lucas Woudenberg 5, Morten Thorsby 7, Stijn Schaars 6.5 (73. Marco Rojas -), Pelle van Amersfoort 7.5, Martin Ødegaard 8, Reza Ghoochannejhad 6 (70. Henk Veerman 7), Michel Vlap 6

Man of the match: Hakim Ziyech

*spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om een beoordeling te krijgen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen