Buitenland: Monaco onderuit, Galatasaray weer koploper

21 april 2018, 21:56

AS Monaco heeft zaterdagavond een pijnlijke nederlaag geleden in de Ligue 1. Op bezoek bij Guingamp ging de ploeg met 3-1 onderuit. In Turkije deed Galatasaray goede zaken in de strijd om de titel. Door de zege op Alanyaspor wordt de koppositie weer overgenomen van Istanbul Basaksehir.

Guingamp - AS Monaco 3-1

AS Monaco kwam al vroeg in de problemen toen Jemerson na 21 minuten spelen een rode kaart kreeg. Guingamp kreeg daarnaast ook een penalty toegewezen, die benut werd door Jimmy Briand. Nog voor rust verdubbelde de thuisploeg de score via Etienne Didot. Twee minuten na rust werd het zelfs nog 3-0 voor de nummer tien van Frankrijk dankzij een treffer van Marcus Thuram. Almamy Touré deed nog iets terug voor Monaco, maar het mocht niet meer baten.

De nederlaag voor Monaco is goed nieuws voor Olympique Lyon en Memphis Depay. Het verschil tussen de ploegen bedraagt namelijk nog slechts één punt. Lyon hoopt het seizoen nog als nummer twee af te kunnen sluiten en zich daarmee rechtstreeks te kwalificeren voor de Champions League.

Alanyaspor - Galatasaray 2-3

Voor Galatasaray leek het een makkelijke wedstrijd te worden toen er al na zestien minuten spelen een 0-2 voorsprong op het scorebord stond. Bafetimbi Gomis opende al na vier minuten de score en Galatasaray werd even later geholpen door een eigen doelpunt van Giorgos Tzavellas. Junior Fernandes deed iets terug voor Alanyaspor en zo stond het bij rust 1-2.

Met een uur gespeeld kreeg de thuisploeg een strafschop, waaruit Emre Akbaba de gelijkmaker binnenschoot. Daardoor leek het bij een gelijkspel te gaan blijven. In de slotfase maakte Sinan Gumus echter de bevrijdende 2-3. Door de zege neemt Galatasaray de koppositie weer over van Istanbul Basaksehir. Het verschil tussen de ploegen bedraagt één punt. Bij Galatasaray speelde Ryan Donk de hele wedstrijd mee.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen