Gisteren gemist: Oranje-succes, Jones gaat naar het WK

15 mei 2018, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op maandag 14 mei.

Oranje onder 17 in halve finale na opmerkelijke penaltyreeks

Via een opmerkelijke strafschoppenserie staat Oranje onder 17 in de halve finale van het EK. De ploeg van bondscoach Kees van Wonderen klopte maandag Ierland, nadat het in de reguliere speeltijd 1-1 was geworden. Gastland Engeland is komende donderdag de volgende tegenstander.

Labyad: "Ajax de grootste van Nederland, met de beste spelers"

Ajax had in de strijd om Zakaria Labyad concurrentie uit binnen- en buitenland. Maar de 25-jarige middenvelder wilde naar Amsterdam. "Ajax is de grootste club in Nederland, met eigenlijk de beste spelers", stelt de Utrechter. "Ik denk dat we volgend jaar kampioen worden."

Jones overleeft schifting en kan zich opmaken voor WK

Brad Jones kan zich gaan opmaken voor het WK. In de voorselectie van Australië is zijn concurrent Mitchell Langerak afgevallen en blijven er nog drie doelmannen over. De andere keepers zijn Mathew Ryan (Brighton & Hove Albion) en Daniel Vukovic (RC Genk).

Doelman Flekken maakt mooie transfer naar de Bundesliga

Nederlander Mark Flekken speelt volgend seizoen in de Bundesliga. De 24-jarige doelman verruilt MSV Duisburg voor SC Freiburg. De Limburger speelt al zijn hele profcarrière in Duitsland. In het verleden stond Flekken onder contract bij Alemannia Aachen en Greuther Fürth.

Officieel: Italië weet Mancini als bondscoach te strikken

Roberto Mancini is de nieuwe bondscoach van Italië. De bond heeft zijn aanstelling maandag bekendgemaakt. Zijn benoeming hing al een tijd in de lucht, zeker nadat hij afgelopen weekend afscheid nam van Zenit St. Petersburg. Mancini moet Italië naar het EK 2020 zien te lijden.

Brazilië presenteert definitieve selectie voor het WK

De definitieve WK-selectie van Brazilië is bekend. Dani Alves is, zoals eerder gemeld, afwezig in Rusland. Tite heeft voor hem Danilo en Fagner - hij mislukte ooit bij PSV - geselecteerd. Verder kent de selectie van bondscoach Tite geen grote verrassingen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen