Amrabat ziet overleven van groepsfase als het 'minimale doel'

13 juni 2018, 12:15

Nordin Amrabat vindt het WK voor Marokko geslaagd als zijn ploeg de tweede ronde haalt. De aanvaller beseft dat voor het bereiken van die doelstelling in elk geval de eerste wedstrijd tegen Iran gewonnen moet worden. "Win je die, dan doe je volop mee", weet de voormalig speler van onder andere PSV en VVV-Venlo.

"Mochten we verliezen, dan komt er nog meer druk op Portugal - Marokko en Spanje - Marokko. Dat betekent echter niet dat we onze koffers al pakken. Ook tegen dat soort landen hebben we altijd een kans", vertelt Amrabat tegenover De Telegraaf. "Wij geloven ook echt in een bijzonder toernooi. De resultaten van de afgelopen twee jaar zijn echt heel goed en we krijgen bijna geen goals tegen. Ik las ergens dat we al achttien duels ongeslagen zijn, al meer dan een jaar niet hebben verloren. Dat zegt wel wat. Natuurlijk zijn Portugal en Spanje wereldtop. Maar wij hebben ook kwaliteit. Met Leganés heb ik Real Madrid in Bernabeu uitgeschakeld in de Copa del Rey. Als het elftal staat en het allemaal een beetje meezit, kun je stunten. Want je kan kwaliteit compenseren met werklust en een collectieve topprestatie."

Dus is Amrabat vol goede hoop op het bereiken van de tweede ronde. "Dat is het minimale doel. Als we in de groepsfase worden uitgeschakeld, overheerst de teleurstelling. Dat kan ik je nu al zeggen. Het WK is een prachtig podium en we hebben prachtige tegenstanders. In de volgende ronde gaan we weer nieuwe doelen stellen en verder dromen."

Het WK Voetbal Spel 2018. Minimaal 8.000 Euro aan prijzen! 1ste prijs is 5.000 Euro!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen