Volwassen PSV volgt Ajax en rekent soeverein af met BATE

29 augustus 2018, 22:49

Nadat Ajax zich gisteren met uitstekend voetbal tegen Dinamo Kiev plaatste voor de Champions League, heeft PSV zich mogelijk nog overtuigender gekwalificeerd voor het miljoenenbal. Na de uitoverwinning in Wit-Rusland was het ook in Eindhoven dankzij goals van Steven Bergwijn, Luuk de Jong en Hirving Lozano veel te sterk voor BATE Borisov: 3-0.

Dankzij de late maar verdiende 2-3 overwinning in Wit-Rusland had PSV zich een uitstekende uitgangspositie voor de return in eigen huis verschaft. Na de succesvolle campagne van Ajax in de voorronde leek de kans op twee Nederlandse ploegen in de Champions League plots groter dan het in jaren was geweest.

Eigenlijk kwam PSV voor rust geen moment in de problemen. De Eindhovenaren gooiden een mix van volwassen voetbal en jeugdig druk zetten op de mat en dat resulteerden in wat kleine kansjes in de openingsfase en een vrije trap van Hirving Lozano op de lat. Na een kwartier was het dan toch raak en leek het Champions League-ticket eigenlijk al veiliggesteld: Steven Bergwijn omspeelde zijn tegenstander in het strafschopgebied van BATE en schoot met links hard raak: 1-0.

{image[328446][right-half][]}

In het vervolg van de wedstrijd moeten mensen zich toch afgevraagd hebben hoe het mogelijk is dat in Wit-Rusland PSV een half uur lang van het veld werd gespeeld door BATE. In Eindhoven hadden de gasten niets te vertellen. Het kleine beetje hoop werd door Luuk de Jong aan diggelen gekopt, want hij knikte tien minuten voor rust uitstekend een prima voorzet van Jorrit Hendrix binnen.

PSV had na rust wel door dat er wat gas terug genomen kon worden. BATE werd desondanks nooit gevaarlijk en leek het geloof al lang en breed verloren te hebben. Alle overtuiging die bij de Wit-Russen ontbrak, zat in de afwerking van de 3-0 van PSV: Lozano kegelde van een meter of acht de bal snoeihard tegen de touwen. Het was de kers op de taart, de kroon op het werk en het neusje van de zalm op een mooie voetbalavond voor PSV, dat nog legio kansen op meer goals kreeg, en het Nederlandse voetbal in het algemeen.

Opstelling en beoordelingen*

PSV: Jeroen Zoet 6,5; Denzel Dumfries 7, Daniel Schwaab 7,5, Nick Viergever 6,5 (70. Nicolas Isimat-Mirin 6), Angeliño 7; Pablo Rosario 7 (75. Bart Ramselaar -), Jorrit Hendrix 7,5, Gastón Pereiro 7,5; Hirving Lozano 8, Luuk de Jong 7,5, Steven Bergwijn 8 (77. Donyell Malen -).

Man of the match: Steven Bergwijn

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen