Ajax Onder-19 legt armoedig AEK Athene op de slachtbank

19 september 2018, 15:50

Ajax Onder-19 heeft woensdag in de Youth League alvast het goede voorbeeld gegeven aan het eerste elftal van de Amsterdammers. De formatie van John Heitinga won eenvoudig met 6-0 van AEK Athene.

Al na zes minuten was het prijs voor de talentenploeg van Ajax. Na een steekpass van Jurgen Ekkelenkamp schoot Nicolas Kühn de bal simpel binnen in de korte hoek. Twintig minuten later werd de marge verdubbeld door Ché Nunnely, die de mooiste goal van de middag maakte. De buitenspeler stuurde de bal met een volley heerlijk in de verre hoek. Via Viktor Jensen werd het voor rust ook nog 3-0.

Het krachtsverschil tussen beide teams was op De Toekomst simpelweg te groot. AEK had helemaal niets te vertellen, wat wel blijkt uit het gegeven dat de Griekse ploeg pas in de veertigste minuut voor het eerst de Ajax-keeper aan het werk zette.

Na de pauze haalde Ajax de voet enigszins van het gaspedaal, maar liep het nog verder uit. Invallers Sontje Hansen en Sergino Dest tilden de score naar 5-0. Dat gebeurde nog voordat er een mooi moment aanbrak. Heitinga liet de pas vijftienjarige Naci Ünüvar twintig minuten voor tijd invallen. De talentvolle middenvelder is de op vier na jongste speler ooit in de Youth League en bekroonde zijn debuut zelfs met een doelpunt. De spelmaker verzilverde in de slotfase een penalty en kroonde zich tot jongste doelpuntenmaker ooit in het toernooi: 6-0.

Pakt Ajax de eerste Champions League-punten? Pak nu een free bet van 50 euro en profiteer mee!