'Auba' boos op Gabonese bond na onjuiste berichtgeving vader

22 september 2018, 16:20

Pierre-Emerick Aubameyang is boos op de Gabonese voetbalbond (FEGAFOOT). Volgens de spits van Arsenal is de bewering dat zijn vader bondscoach wil worden onjuist. Via Instagram haalt hij uit. "Jullie vragen je af waarom ik problemen met jullie heb en niet voor de nationale ploeg wil spelen?"

De spits zegt dat zijn vader, Pierre François Aubameyang, nooit akkoord is gegaan met het aanbod van de Gabonese voetbalbond. "Jullie vragen je af waarom ik problemen met jullie heb en niet voor de nationale ploeg wil spelen?'', schrijft de oud-spits van Borussia Dortmund op zijn Instagrampagina.

De 53-jarige Pierre François Aubameyang vroeg bedenktijd toen hij door de bond gepolst werd om bondscoach te worden en wilde afgelopen donderdag een beslissing nemen. Een dag eerder bracht de voetbalbond plots het nieuws naar buiten dat senior de nieuwe bondscoach zou worden. "Jullie hebben de hele wereld verteld over mijn vader, de zogezegde bondscoach van Gabon, terwijl jullie zijn akkoord niet eens hebben gekregen.''

Ook de voetbalbond heeft gereageerd. "FEGAFOOT maakte het nieuws bekend zonder Pierre François te vragen naar meer informatie, gebaseerd op goed vertrouwen nadat hij vaker heeft benadrukt de nationale ploeg altijd te willen helpen.''

Auba zelf leeft al sinds jaar en dag op gespannen voet met de bond. Hij kwam vaak zonder reden niet opdagen als hij werd opgeroepen bij de nationale ploeg. Zijn vader wel. Pierre François speelde tachtig interlands voor Gabon.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen