Moniz: "Er deugt niets van de hele competitie in Slowakije"

30 oktober 2018, 10:55

Ricardo Moniz stapte zondag op eigen verzoek op bij AS Trencin. In een eerste reactie gaf de 54-jarige oefenmeester aan dat hij vanwege corruptie in het Slowaakse voetbal zijn ontslag indiende. In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft de trainer daar meer uitleg over.

Een incident van het afgelopen weekend was de spreekwoordelijke druppel die de deed emmer overlopen. "Ik protesteerde tegen een beslissing van de scheidsrechter, op een normale manier. Een penalty werd door onze tegenstander in de slotfase gemist en moest om totaal onduidelijke redenen worden overgenomen", vertelt Moniz. De coach werd vervolgens van het veld gestuurd en moest plaatsnemen in een vak met supporters van de tegenpartij.

"Ik werd bedreigd en werkelijk voor alles wat lelijk is uitgemaakt en vond het echt verschrikkelijke minuten. Ook na de wedstrijd mocht ik het vak niet uit, zelfs niet toen mijn assistent en teammanager daarom vroegen. De politie zat er gewoon bij te lachen en bracht me op een gegeven moment als een crimineel naar de kleedkamer, waar ik de spelers heb verteld dat ik niet verder ga. Ik heb in vijftien landen gewerkt, maar dit nog nooit meegemaakt", gaat de trainer verder.

Aan het begin van het seizoen kreeg Moniz een schorsing omdat hij de onzuivere praktijken in de Slowaakse competitie aan de kaak stelde. Nadat Trencin de voetbalbond geld betaalde, werd de schorsing opgeheven. "Ik ben het zat. Er deugt niets van de hele competitie in Slowakije. Scheidsrechters worden betaald om verkeerde beslissingen te nemen en dit seizoen merkte ik dat Trencin continu aan de beurt was. Onbegrijpelijke en belachelijke beslissingen volgden elkaar maar op. Het is beter dat ik wegga, anders wordt de club keer op keer benadeeld. Er deugt helemaal niets van en niemand durft er echt tegen op te treden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen