Gisteren gemist: Groningen boekt tweede zege, Mertens blinkt uit

3 november 2018, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 2 november.

FC Groningen wint eindelijk weer en verlaat laatste plaats

Dankzij een 2-4 overwinning in Rotterdam op Excelsior is FC Groningen voor in ieder geval één avond geen hekkensluiter van de Eredivisie meer. Na drie nederlagen op rij zorgden Mimoun Mahi, Ritsu Doan, Mateo Cassierra en invaller Jannik Pohl voor vier treffers voor de moeilijk scorende ploeg. Een wondergoal van Ryan Koolwijk en een strafschop van Luigi Bruins brachten daar deze vrijdagavond geen verandering in.

Weergaloze Mertens scoort drie keer tegen Empoli

Dries Mertens heeft vrijdagavond met drie prachtige doelpunten Napoli aan een ruime zege op Empoli geholpen. De Belgische aanvaller zorgde voor de tweede, derde en laatste treffer van de Napolitanen in de 5-1 zege. Door de overwinning is Napoli koploper Juventus weer tot drie punten genaderd.

Twente klopt RKC, Sparta worstelt zich langs MVV

FC Twente heeft vrijdagavond in de Eerste Divisie een probleemloze zege geboekt op RKC Waalwijk (3-1). Concurrent Sparta had het moeilijk bij MVV, maar won ook: 0-2. Voor Almere City viel er eindelijk ook weer eens wat te juichen. De club uit Flevoland zegevierde met 1-2 op bezoek bij Helmond Sport.

Fenerbahçe knokt zich onder Koeman tot knap punt in derby

Fenerbahçe heeft een roerige week afgesloten met een knap punt tegen aartsrivaal Galatasaray. De club nam vijf dagen geleden afscheid van Phillip Cocu, die na aanhoudende tegenvallende resultaten werd ontslagen. Interim-coach Erwin Koeman stond in de burenruzie voor het eerst als hoofdverantwoordelijke langs de lijn en zag Fenerbahçe van 0-2 terugkomen tot 2-2.

'Exclusieve Super League moet in 2021 van start gaan'

De allergrootste Europese clubs maken plannen voor een exclusief toernooi: de Super League. Zestien clubs willen vanaf 2021 hun eigen kampioenschap, waardoor de Champions League in zijn huidige vorm mogelijk over enkele jaren verdwijnt. Dit meldt NRC, dat zich baseert op uitgelekte documenten gedeeld door klokkenluidersplatform Football Leaks.

'Infantino hielp PSG en City financiële regels omzeilen'

FIFA-voorzitter Gianni Infantino heeft in het geheim Paris Saint-Germain en Manchester City geholpen bij het omzeilen van financiële regels. De Europese grootmachten werden in 2014 geholpen door Infantino, toen nog secretaris-generaal van de UEFA. Dat blijkt uit vertrouwelijke e-mails, contracten en documenten in handen van klokkenluidersplatform Football Leaks. NRC zet uiteen wat er is gebeurd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen