Gisteren gemist: winst PSV en Vitesse, Barça verslaat weer Real

3 maart 2019, 00:30   Bijgewerkt: 2 maart 2019, 23:47

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 2 maart.

Slimme Bergwijn schenkt PSV bij Excelsior eerste uitzege in 2019

PSV heeft zaterdagavond op bezoek bij Excelsior een einde gemaakt aan de matige uitreeks in 2019. In het Rotterdamse Kralingen wonnen de Eindhovenaren voor het eerst dit jaar een uitwedstrijd: 0-2. Steven Bergwijn was de uitblinker, zowel in de eerste als in de tweede helft pikte hij een doelpuntje mee. Zijn tweede was een de mooiste: hij las dat de bal teruggekopt ging worden, onderschepte de bal en prikte de 0-2 binnen. Dat was genoeg voor de dik verdiende en eenvoudige zege.

NAC zakt tegen Vitesse in slotkwartier door zijn hoeven

NAC Breda heeft tegen een ondermaats Vitesse geen welkome punten kunnen pakken in de strijd tegen degradatie. De Eredivisie-hekkensluiter nam weliswaar een verrassende voorsprong, maar Vitesse trok dankzij invallers Thomas Buitink en Maikel van der Werff alsnog aan het langste eind. Van der Werff leek de 2-1 overigens in buitenspelpositie te maken, maar de VAR keurde de goal na lang overleg alsnog goed. Alexander Büttner en Matus Bero bezorgden de nummer vijf van de Eredivisie een royale 4-1 zege. Vitesse is nu al elf wedstrijden ongeslagen in de eigen GelreDome.

Heracles speelt dramatisch én heeft VAR tegen: Utrecht wint

FC Utrecht heeft de strijd om de zesde plaats gewonnen van Heracles Almelo. De thuisploeg speelde in één van zijn slechtste wedstrijden dit seizoen en moest vlak voor rust met tien man verder: VAR Clay Ruperti adviseerde arbiter Christiaan Bax om een overtreding van Jesper Drost met rood te bestraffen. Diezelfde VAR greep in de slotfase nogmaals in, waarna Bax een strafschop aan de gasten toekende. Riechedly Bazoer legde vanaf de stip de geflatteerde 1-5 eindstand vast. FC Utrecht komt op 36 punten en springt over Heracles heen.

Barça wint weer in Bernabéu en neemt voorschot op titel

FC Barcelona heeft voor de tweede keer in vier dagen tijd een zege weten te boeken op bezoek bij Real Madrid. In een wat fletse Clásico was een treffer van Ivan Rakitic in de eerste helft voldoende voor de zege, waardoor Barça nu twaalf punten los is van Real in La Liga (0-1).

Van Bommel vol lof over basisdebutanten Ihattaren en Sadilek

Op Woudestein maakten Mohammed Ihattaren en Michal Sadilek zaterdagavond hun basisdebuut in de Eredivisie. Het tweetal had geen last van zenuwen en speelde prima, zag ook Mark van Bommel. De PSV-trainer is na de zege op Excelsior (0-2) vol lof over de talenten in gesprek met FOX Sports.

Lazio neemt revanche tegen AS Roma in Derby della Capitale

De Derby della Capitale is een prooi geworden voor Lazio. De Romeinse club was voor eigen publiek met 3-0 te sterk voor AS Roma, dat aantrad zonder zowel Rick Karsdorp als Justin Kluivert. Het gat tussen de aartsrivalen bedraagt na zaterdagavond nog maar drie punten, nog wel in het voordeel van Roma.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen