Topscorer Druijf: "Altijd mijn doel geweest om AZ-1 te halen"

10 mei 2019, 09:20

In het eerste elftal van AZ kwam hij niet aan de bak, maar in de Eerste Divisie scoorde Ferdy Druijf dit seizoen aan de lopende band. Namens Jong AZ maakte hij in de eerste seizoenshelft veertien doelpunten, na de winterstop prikte hij er bij NEC nog eens vijftien goals bij. Volgend seizoen hoopt de Eerste Divisie-topscorer een serieuze kans te krijgen in Alkmaar.

Tot nu toe staat de teller van Druijf op slechts zes wedstrijden in de hoofdmacht van AZ. In het huidige seizoen mocht hij - als invaller - twee keer opdraven in de Eredivisie. "Natuurlijk had ik gehoopt op een echte kans. Ik ben twee keer een kwartiertje ingevallen. Dat beschouw ik niet als een echte kans", aldus Druijf, die halverwege het seizoen op huurbasis naar NEC vertrok. "Ik heb er geen spijt van dat ik de stap naar NEC heb gemaakt. Hier moet je onder druk presteren en dat is toch heel anders dan bij Jong AZ, waar het meer lijkt of je een trainingspartij speelt."

Ook in Nijmegen weet Druijf gemakkelijk het doel te vinden. "Persoonlijk is het een heel goed jaar voor mij. Vooraf had ik niet gedacht dat ik dit jaar al topscorer zou kunnen worden", zegt de 21-jarige spits tegen De Telegraaf. "Ik heb er veertien gemaakt voor Jong AZ en bij NEC nog vijftien. Ik had graag de dertig gehaald. Dat is net niet gelukt, maar ik ben heel blij met de topscorerstitel. Ik sta nu in hetzelfde lijstje als bijvoorbeeld Klaas-Jan Huntelaar en dat is niet zomaar een spits."

Volgend seizoen hoopt Druijf op een echte kans in het eerste elftal van AZ. "Ik heb één gesprek gehad met AZ. Ik sluit komend seizoen voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen aan bij het eerste. Het is altijd mijn doel geweest om AZ-1 te halen en daar ga ik nog steeds voor. Als blijkt dat ik derde of vierde spits word en weinig uitzicht heb op speeltijd dan ga ik misschien wel nadenken over een andere club."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen