Aanvoerder tekent nieuw contract bij Volendam door komst Jonk

21 juni 2019, 22:38

FC Volendam heeft het contract van middenvelder Kevin Visser verlengd. De verbintenis van de aanvoerder liep af, maar een verlenging van twee jaar zorgt ervoor dat hij niet gratis de deur uitloopt. In dat nieuwe contract is de optie opgenomen voor nog een extra seizoen. De routinier blijft onder meer vanwege de komst van de nieuwe trainer Wim Jonk.

Visser speelt sinds 2016 in Volendam en stond tijdens de laatste wedstrijd van het afgelopen seizoen voor de honderdste keer op het veld namens de club. Voor zijn komst naar Volendam speelde Visser voor ADO Den Haag en Helmond Sport. Hij is inmiddels aanvoerder van de ploeg die afgelopen jaargang teleurstellende zestiende eindigde. Mede daarom staat er komend seizoen een nieuwe coach aan het roer in de persoon van Wim Jonk. Dit is een belangrijke reden voor Visser geweest om in Volendam te blijven.

Lees ookJonk terug bij FC Volendam: "Soms komen dingen bij elkaar"

"De club gaat een interessante tijd tegemoet", zegt Visser op de clubsite. "De plannen van de club en de nieuwe trainer Wim Jonk spreken mij aan. Daarnaast heb ik het goed naar mijn zin bij Volendam. Ik kijk ernaar uit om met de club weer mee te doen om de bovenste plekken op de ranglijst." Volendam heeft met Visser afgesproken hem tevens te gaan helpen zijn eerste stappen te zetten in een toekomstige trainerscarrière.

Verlengstuk 

Volgens technisch directeur Jasper van Leeuwen moet Visser als aanvoerder Jonk gaan ondersteunen. "We hebben een relatief jong team. En dat is prima, want talentontwikkeling is een belangrijk onderdeel van onze visie en de kerngedachte achter het participatiefonds. Maar dat neemt niet weg dat er ook een stukje routine nodig is, spelers die het verlengstuk van Wim Jonk zijn in het veld. Kevin heeft bewezen zo'n rol te kunnen invullen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen