Liverpool laat Arsenal kansloos en blijft zonder puntenverlies

24 augustus 2019, 20:22
Foto: © ProShots

Liverpool heeft de Premier League-kraker tegen Arsenal overtuigend gewonnen. De equipe van manager Jürgen Klopp was zaterdag op het eigen Anfield met 3-1 te sterk voor de Londenaren.

Als enige clubs in de Premier League waren Liverpool en Arsenal na twee speeldagen nog zonder puntenverlies. Er werd dan ook veel verwacht van het treffen op Anfield, maar al snel na het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat Liverpool een maatje te groot is voor Arsenal. Het won volkomen verdiend met 3-1.

Liverpool trok meteen het initiatief naar zich toe, al was de eerste grote kans nog wel voor Arsenal. Liverpool-doelman Adrián kwam te ver uit zijn doel, maar Pierre-Emerick Aubameyang profiteerde daar niet van: hij schoof de bal naast het lege doel. Daarna was het echter wachten op een Liverpool-goal en die viel vier minuten voor rust. Joël Matip was het middelpunt van de feestvreugde, door raak te koppen uit een corner.

Vier minuten na de pauze besliste Liverpool de kraker. David Luiz hield Mohamed Salah vast, wat Liverpool een strafschop opleverde. Slachtoffer Salah zelf schoot deze vol overtuiging tegen de touwen: 2-0. In de 58ste minuut was de Egyptenaar ook verantwoordelijk voor het derde Liverpool-doelpunt. Salah schoof de bal diagonaal in het doel na een snelle uitbraak, waarvan Fabinho met een mooie pass van achteruit aan de basis stond.

Liverpool, met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis, liet in de slotfase de teugels even vieren. Dat gaf Arsenal de kans om via Lucas Torreira terug te komen tot 3-1. Daar bleef het echter bij en dus is Liverpool als enige club nog zonder puntenverlies in de Premier League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen