De Vos grijpt kans met beide handen aan bij FC Emmen

28 september 2019, 10:51

FC Emmen-middenvelder Robbert de Vos beschouwt de overwinning op ADO Den Haag van vrijdagavond als een hele belangrijke en ziet dat zijn ploeg de stijgende lijn te pakken heeft. De Vos stond na zijn basisdebuut tegen Feyenoord ook tegen ADO aan de aftrap en speelde volgens hemzelf een belangrijke rol in de overwinning.

Na het zure gelijkspel in de laatste seconde van de wedstrijd tegen Feyenoord, was Emmen gebrand om nu wel een overwinning te behalen. Directe concurrent ADO werd op overtuigende wijze aan de kant gezet. De Vos kijkt terug op 'een hele mooie avond' en zag zijn ploeg bij vlagen meer dan uitstekend voetbal spelen. "Een hele terechte overwinning", reageert hij bij FCUpdate.nl. "Wij hadden vrijwel de hele wedstrijd het betere van het spel. ADO had weinig tot geen kansen. Ze loerden eigenlijk alleen op standaardsituaties en de lange bal. Voorin hadden ze nog een rappe jongen, maar ik denk dat we de wedstrijd onder controle hadden", zei de in Spijkenisse geboren middenvelder na afloop.

"Vooral tussen de linies was ik belangrijk. Ik speelde een prima pot denk ik. In de eerste helft was ik nadrukkelijker aanwezig dan in de tweede helft, maar toen deed ik ook mijn werk." De Vos is duidelijk over zijn doel dit seizoen en is zich bewust van zijn kansen. "Dit seizoen moet het gebeuren voor mij. Ik wil gewoon zoveel mogelijk spelen. Vorige week kreeg ik de kans en die heb ik denk ik met beide handen aangegrepen. Ik ben blij voor nu, maar ik moet gewoon doorgaan want ik ben er nog niet", zei hij.

Door de overwinning klimt Emmen over ADO heen, hierdoor staat de ploeg voor het eerst dit seizoen boven de streep. Emmen heeft sinds een aantal weken de smaak te pakken, ook De Vos ziet vooruitgang bij zijn ploeg. "We hebben de stijgende lijn te pakken. Bij Utrecht speelden we al een stabiele wedstrijd. Vorige week tegen Feyenoord pak je een punt, dat was heel zuur, maar je speelde gewoon een goede pot. We hebben tegen elkaar gezegd dat we dit moeten doortrekken. Vandaag was dan ook heel belangrijk, ook vanwege de ranglijst. In de onderste regio moet je gewoon punten pakken, want iedereen kan van elkaar punten pakken."

De middenvelder van Emmen was halverwege de tweede helft het slachtoffer van een stevige tackle van ADO-verdediger Aaron Meijers. Meijers kwam met gestrekt been in op de enkel van De Vos. "Ik voelde direct dat die vol op mijn enkel was." Scheidsrechter Erwin Blank keek op advies van de VAR de beelden, maar hield het bij een gele kaart. "Mensen zeiden na afloop dat die hem had kunnen geven, ik moet hem nog terugzien. Het is ook moeilijk voor hem. Donderdagavond krijgt Berghuis hem niet en vandaag dan misschien wel of niet. Ik snap dat het lastig was", spreekt De Vos begripvol.

Door: Daan Wijma

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen