Maldini houdt vertrouwen in Giampaolo ondanks rampzalige start

29 september 2019, 23:57   Bijgewerkt: 30 september 2019, 00:01

AC Milan-trainer Marco Giampaolo wordt voorlopig niet ontslagen. Hoewel de club momenteel zestiende staat in de Serie A en er een absolute crisis heerst, wordt de coach na de 1-3 nederlaag tegen Fiorentina verdedigd door directeur Paolo Maldini. "We hebben voor deze trainer gekozen en zulle hem verdedigen en de tijd geven."

Dat zei hij tegenover de Italiaanse media na het duel. "We wisten dat er problemen zouden komen met een nieuwe trainer, al hadden we uiteraard niet verwacht dat we vier van de eerste zes duels zouden verliezen. Ook de kwaliteit van het voetbal is onbevredigend", bevestigde Maldini, na de vele kritiek die er momenteel op Milan is. "Op dit moment lijkt er geen licht te zijn aan het einde van de tunnel, maar de jongens werken hard."

Maldini steekt de hand ook in eigen bezoem. "Het is de schuld van de spelers, de club, de coach. Van iedereen", zei hij. "De fans hebben gelijk dat ze protesteren. Maar de verantwoordelijkheid moet worden gedeeld, anders wordt de last te zwaar. Maar het gaat slechts om de eerste zes duels, nog niet alles is verloren." Dat het zo moeizaam ging, had hij overigens niet verwacht. "In de voorbereiding hebben we heel goed gespeeld en was er een goede organisatie", aldus Maldini, die vindt dat de huidige spelers niet moeten worden vergeleken met die uit het verleden. Dat kan volgens hem voor te veel druk zorgen.

Giampaolo stapt niet op

Giampaolo toonde zich strijdbaar na de nieuwe tik die hij zondagavond kreeg te verwerken in het eigen stadion. "Ik geloof in mijn ideeën, maar Milan leek vandaag een ploeg die nooit eerder met elkaar heeft getraind", was zijn pijnlijke en eerlijke conclusie. Waar hij tegen Torino nog hele goede fases zag, was hij over het treffen met Fiorentina heel kritisch. "Individueel gezien speelden we slecht en er was geen goede organisatie."

De coach neemt zijn verantwoordelijkheid, maar stapt nog zeker niet op. "Ik moet het beste uit dit team halen en hier een eenheid van maken", weet hij. "Als je niet in de kwaliteit en stijl van AC Milan kan spelen, dan moet ik er een solide team van maken en daarop bouwen."

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen