Ploeterend Anderlecht voorkomt ternauwernood bekerblamage

25 september 2019, 23:31   Bijgewerkt: 25 september 2019, 23:40

RSC Anderlecht heeft zich woensdagavond met hangen en wurgen geplaatst voor de achtste finale van het Belgische bekertoernooi. Met Michel Vlap, Philippe Sandler en Derrick Luckassen in de basis won paarswit met 2-3 van Beerschot Wilrijk, dat een niveau lager speelt. Anderlecht had een verlenging nodig om de club van trainer Stijn Vreven van zich af te schudden

Het verhaal van Anderlecht is bekend: de Belgische topclub is dramatisch aan het seizoen begonnen en won slechts één van de tot nu toe acht gespeelde competitiewedstrijden. De ploeg van speler-trainer Vincent Kompany boekte woensdag in het bekertoernooi weliswaar de tweede overwinning van het seizoen, maar het lukte de Belgische topclub niet om vertrouwen te tanken.

Het was Beerschot Wilrijk dat na twintig minuten zelfs de leiding nam. Raphael Holzhauser opende namens de thuisploeg de score. Het duurde niet lang alvorens de gelijkmaker viel: Samir Nasri maakte vlak voor rust zijn tweede doelpunt in Belgische dienst. In de slotfase leek Anderlecht de wedstrijd naar zich toe te trekken. Tien minuten voor tijd verschalkte Pierre Bourdin, speler van Beerschot, per ongeluk zijn eigen doelman. Daarmee werd een verlenging niet voorkomen, want de thuisploeg kwam vlak voor tijd andermaal langszij door een goal van Loris Brogno (ex-Sparta). Even later trok Luckassen aan de noodrem en kreeg hij een directe rode kaart.

In de verlenging kwam het tiental van Anderlecht voor een derde keer op voorsprong en ditmaal slaagde Beerschot er niet in om op gelijke hoogte te komen. Isaac Kiese Thelin maakte namens paarswit de winnende 2-3.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen