Tijdrekken blijft in spel Onana: "Ik stop daar niet mee"

28 september 2019, 10:37

Andre Onana kreeg vorig seizoen de nodige kritiek toen hij tijdens het duel tussen Ajax en Tottenham Hotspur veelvuldig aan het tijdrekken was. Uiteindelijk kwam dat de Amsterdammers duur te staan, aangezien Tottenham in blessuretijd de winnende goal maakte in de halve finale. De Kameroense keeper gaat niet stoppen met het lot te tarten.

Onana werd door de NOS gevraagd of hij nu anders aankijkt tegen tijdrekken. "Nee, ik stop daar niet mee", reageert de keeper. "Luister, in dit team ben ik een van de leiders, dus ik bepaal of we het spel snel of langzaam hervatten. Het belangrijkste is dat wij winnen en als ik daarvoor tijd moet rekken, dan doe ik dat. Het interesseert mij niet als men daar niet gelukkig mee is. En weet je, soms maak ik de verkeerde keuze. We zijn mensen, kunnen niet altijd de juiste keuze maken."

Dat het tegen Tottenham verkeerd afliep, kan de doelman zichzelf niet verwijten, zo geeft hij aan. "We waren nog maar dertig seconden verwijderd van de Champions League-finale. Waarom zou ik dan haast maken? Dat is niet logisch. Op dat moment dacht ik alleen maar: 'André, rek zoveel mogelijk tijd tot het einde.' Ik kan niet in de toekomst kijken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen