Chelsea-revelatie Abraham twijfelt tussen Engeland en Nigeria

3 oktober 2019, 11:12

Tammy Abraham weet nog niet of hij kiest voor een interlandloopbaan in het shirt van Engeland of voor Nigeria. De dit seizoen doorgebroken spits van Chelsea speelde al twee oefenduels voor The Three Lions, maar sluit niet uit dat hij voor zijn vaderland Nigeria wil uitkomen.

De situatie is vergelijkbaar met die van Ajax-verdediger Sergino Dest. Hij moet nog kiezen tussen de Verenigde Staten en Oranje, maar heeft die keuze uitgesteld. Abraham maakte al zeven goals in negen Premier League-duels en scoorde woensdag ook de openingsgoal op bezoek bij Lille (1-2).

Na het duel in Frankrijk stond te 22-jarige de BBC te woord. Daar liet Abraham doorschemeren dat hij zijn keuze nogneit gemaakt heeft. "Ik houd van beide landen, maar heb nog geen beslissing gemaakt. Het is een voorrecht als twee landen je willen hebben."

In 2017 speelde Abraham al twee oefeninterlands, net als Dest voor de VS deed. Bij het spelen van oefenduels is je interlandkeuze nog niet definitief, waardoor Abraham nog kan switchen naar Nigeria. En dat sluit hij niet uit. "Ik weet dat Nigeria ook een geweldig land is."

Op 23 oktober neemt Chelsea het met Abraham in Amsterdam op tegen Ajax, de lijstaanvoerder in de Champions League-poule.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen