'Ajax bereid eigen transferrecord te overtreffen voor Reinier (17)'

29 november 2019, 08:40

Ajax heeft zijn oog laten vallen op het Braziliaanse wonderkind Reinier Jesus Carvalho, kortweg Reinier. Dat meldt De Telegraaf. De Amsterdammers zijn bereid diep in de buidel te tasten om andere Europese grootmachten af te troeven. Ajax heeft een openingsbod van liefst 25 miljoen euro neergelegd bij Flamengo voor de pas zeventienjarige aanvallende middenvelder.

Daarmee laat Ajax zien bereid te zijn het eigen transferrecord te breken. Dat staat nu nog op naam van Daley Blind, die in de zomer van 2018 voor maximaal 21 miljoen euro werd teruggehaald uit Engeland. Mogelijk moet Ajax meer geld op tafel leggen om Reinier daadwerkelijk los te weken bij Flamengo. De Braziliaanse club, die onlangs de Copa Libertadores won, hanteert namelijk een vraagprijs van veertig miljoen euro.

De concurrentie voor het toptalent uit Brazilië is niet mals. Naast Ajax zouden ook Paris Saint-Germain, Manchester City, Real Madrid en FC Barcelona de jonge middenvelder willen inlijven. Via Forza Sports Group heeft Ajax goede contacten in Brazilië. Dat makelaarskantoor werkt samen met de Braziliaanse zaakwaarnemer Giuliano Bertolucci en was eerder betrokken bij de komst van David Neres. Forza Sports Group bood ook Richarlison in Amsterdam aan, maar de aanvaller koos er uiteindelijk voor om bij Watford aan de slag te gaan.

Grootste talent

Reinier geldt in Brazilië als het grootste talent van het land. De jonge middenvelder speelde tot nu toe dertien wedstrijden in de hoofdmacht en was daarin goed voor vier doelpunten en twee assists.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen