Anderlecht wil niet naar stadion voor Euro 2020 verhuizen

2 december 2019, 13:28
Foto: © ProShots

Tijdens Euro 2020 moeten er vier wedstrijden worden gespeeld in het Eurostadion in Brussel, maar de komst van het complex is vrijdag nog meer onzeker geworden. Het plan was dat Anderlecht het Constant Vanden Stockstadion zou verlaten voor het Eurostadion, maar de Belgische topclub ziet daar vanaf.

Vanwege juridische procedures is er al een tijdje veel te doen over het Eurostadion. Volgens de planning zou de bouw komende zomer moeten beginnen, maar het afhaken van Anderlecht is een flinke tegenvaller voor projectontwikkelaar Ghelamco Invest, aangezien het nieuwe stadion nu geen vaste bespeler meer heeft. Als er niet snel een oplossing wordt gevonden, dan raakt Brussel de organisatie van de vier EK-duels in 2020 (drie groepsduels en één wedstrijd in de achtste finales) kwijt, zo waarschuwde wethouder Alain Courtois onlangs al.

"Met de huidige kennis en stand van zaken van het Eurostadium Brussels-dossier en na de indiening van het MER-dossier en de milieu- en bouwvergunningaanvraag, heeft de Raad van Bestuur van RSC Anderlecht het dossier geëvalueerd. Zij heeft haar ernstige bezwaren en beslissing dat het niet in het belang van de club is om deel te nemen aan het voorliggend project overgemaakt aan Ghelamco Invest. De club onthoudt zich van verder commentaar", meldt Anderlecht via de officiële kanalen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen