De Wit voorop in de strijd: "Het was niet altijd even sprankelend"

21 februari 2020, 07:28   Bijgewerkt: 21 februari 2020, 11:53

De opluchting viel van zijn gezicht te lezen. Met een tevreden gevoel stond Dani de Wit na het 1-1 gelijkspel tegen LASK Linz de media te woord. Hoe anders was dat geweest als de VAR een paar minuten voor tijd niet had ingegrepen? Net als in de de twee voorgaande wedstrijden ging het niet van harte bij AZ, maar dit keer kreeg het wel loon naar werken.

Want aan werklust lag het donderdagavond niet bij AZ. Qua spel viel er natuurlijk genoeg aan te merken. Maar dat was niet heel verrassend, gezien de huidige vorm, de weersomstandigheden en de lastig te bespelen Oostenrijkse tegenstander. "Het was niet altijd even sprankelend", gaf De Wit toe. "Maar dat had ook te maken met de wind, zeker in de tweede helft. We bleven hoop houden, vochten voor elke bal en haalden er zo nog een resultaat uit."

Weinig geluk

AZ kon een meevaller ook wel goed gebruiken. De laatste wedstrijden tegen NAC Breda (1-3) en FC Twente (2-0) waren immers verloren gegaan. De welkome meevaller leken de Alkmaarders tegen LASK Linz al vroeg in de wedstrijd te krijgen. Na een overtreding op Myron Boadu wees de scheidsrechter naar de stip, maar tot teleurstelling van het overgrote deel van de aanwezige supporters in het winderige AFAS Stadion corrigeerde de VAR de beslissing.

Vechtvoetbal

Toch werd het na het eerste halfuur minder bij AZ. De Alkmaarders konden de vrije man op het middenveld niet vinden en meldden zich sporadisch voor het doel van de tegenstander. Afgelopen weekend was AZ tegen FC Twente ook aanvallend onmachtig. Hebben tegenstanders door hoe zij het aanvalsspel van AZ onschadelijk kunnen maken? "Daar geloof ik niet in. Natuurlijk hebben we bij Twente terecht verloren. Zij waren beter, eerlijk is eerlijk. Maar we hebben andere wedstrijden zó veel gecreëerd met overlappende backs, naar binnenkomende buitenspelers en goed voetbal door de as."

Met vechtvoetbal ging AZ op zoek naar de gelijkmaker. De Wit ging voorop in de strijd. Hij opereerde door de afwezigheid van enkele vaste waarden als rechtsbuiten. "De trainer wilde me graag op rechts zien, ook om hun overlappende back in de gaten te houden. Als we de lange bal speelden, moest ik veel duels oppakken zodat we daarna de tweede bal konden winnen. Dat is denk ik prima gelukt."

Vertrouwen in return

Vlak voor tijd viel de belangrijke gelijkmaker. Ditmaal was de VAR de Alkmaarders wel gunstig gezind. De penalty werd benut door Teun Koopmeiners, waardoor AZ een 1-1 gelijkspel uit het vuur sleepte. Een resultaat met perspectief voor de return over een week. "Door het eerste halfuur heb ik er veel vertrouwen in gekregen, toen waren we echt de betere partij. Als we daar zo spelen, zonder wind, dan zijn wij de betere ploeg en gaan we gewoon door."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen