'De spelersraad van Oranje heeft voorkeur voor Ten Cate gegeven'

6 september 2020, 09:54

De spelersraad van het Nederlands elftal heeft de voorkeur gegeven aan Henk ten Cate (65) als bondscoach. Virgil van Dijk, Kevin Strootman, Ryan Babel, Matthijs de Ligt en Daley Blind denken de ingezette lijn met Oranje het beste te kunnen voortzetten met de voormalig assistent-coach van FC Barcelona aan het roer. Hij krijgt van de spelersraad onder andere de voorkeur boven Louis van Gaal.

Dat heeft Kees Jansma bekend gemaakt tijdens de online voetbaltalkshow van Voetbal International, die vandaag (zondag) voor het eerst online werd uitgezonden. Volgens de informatie van Jansma gaat het om Ten Cate. Omdat men ook zeer tevreden is met Dwight Lodeweges, zou hij als rechterhand kunnen aanblijven van Ten Cate. Eerder werkte het duo namelijk al samen bij Al-Ittihad. 

Onder Ten Cate zouden de verhoudingen vermoedelijk hetzelfde blijven bij het Nederlands elftal. Onder Van Gaal zou er vermoedelijk meer veranderen, gezien de dominantie van de oefenmeester. Een Koeman-achtige rol voor Ten Cate komt vermoedelijk het dichtst bij de verhoudingen zoals die waren.

Wesley Sneijder, te gast in de voetbalkshow, zou Frank de Boer doorschuiven als bondscoach. "Ik zou gaan voor iemand die jong en gretig is en die een naam heeft wereldwijd. Hij heeft het goed gedaan in het Nederland. Hij ademt het Nederlandse voetbal. Het is jammer dat zijn keuzes in het buitenland niet goed zijn uitgepakt, maar in Nederland heeft hij het goed gedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen