Ten Cate is nog niet benaderd door de KNVB

6 september 2020, 12:49

Henk ten Cate zegt nog niet te zijn benaderd door de KNVB om Ronald Koeman om te volgen als bondsoach van Nederland. Zondagochtend kwam naar buiten dat de spelersraad van het Nederlands elftal zou hebben geadviseerd om de voormalig assistent van FC Barcelona aan te stellen. Zelf hoorde de hoofdrolspeler overigens nog niets van de beleidsbepalers uit Zeist.

Dat vertelt Ten Cate tegenover De Telegraaf, dat het nieuws van Kees Jansma bevestigt op basis van bronnen rondom Oranje. "Maar als de spelers mijn naam daadwerkelijk hebben genoemd, is dat eervol. Spelers zijn voor een trainer het beste referentiekader", laat Ten Cate desgevraagd weten over het nieuws.

Lees ook: 'De spelersraad van Oranje heeft voorkeur voor Ten Cate gegeven'

Omdat men ook zeer tevreden is met Dwight Lodeweges, zou hij als rechterhand kunnen aanblijven van Ten Cate. Eerder werkte het duo namelijk al samen bij Al-Ittihad. Onder Ten Cate zouden de verhoudingen vermoedelijk hetzelfde blijven bij het Nederlands elftal. Onder Van Gaal zou er vermoedelijk meer veranderen, gezien de dominantie van de oefenmeester. Een Koeman-achtige rol voor Ten Cate komt vermoedelijk het dichtst bij de verhoudingen zoals die waren.

Ten Cate werkte in het verleden voor onder andere Ajax, Sparta Rotterdam, Chelsea en FC Barcelona, deels als assistent-coach. Eerder was hij na het ontslag van Danny Blind ook in beeld bij Oranje, destijds adviseerde de spelersgroep ook om Ten Cate aan te stellen. Op dat moment kwam het uiteindelijk niet rond, waardoor het ook nu nog geen zekerheid is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen