Van Es volgende Leeuwin die terugkeert naar Nederland

21 september 2020, 20:14

Kika van Es (28) keert terug bij FC Twente. De 64-voudig Oranje-international heeft zich voor één jaar verbonden aan de club uit Enschede. Het afgelopen jaar speelde zij in Engeland bij Everton.

Van Es is na Sari van Veenendaal, Mandy van den Berg (beiden PSV) en Stefanie van der Gragt (Ajax) de vierde Leeuwin die deze zomer terugkeert naar Nederland. "Een buitenlands avontuur stond hoog op mijn lijstje en met leerzame en mooie ervaringen keer ik nu terug. De kans om weer voor FC Twente te spelen in de Vrouwen Eredivisie wilde ik niet laten lopen. De competitie hier ontwikkelt zich en hier in Nederland, dicht bij huis, is voor mij de plek om het beste uit mezelf te halen. Ik kijk er naar uit om aan te sluiten in Enschede", reageert zij.

De verdedigster stond slechts één jaar op de loonlijst bij Everton, waarvoor ze tien competitiewedstrijden speelde. "Kika is een buitenkans voor ons, wij zijn heel blij om een speelster van haar kaliber en met haar ervaring toe te kunnen voegen aan onze selectie", aldus technisch manager René Roord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen