Captain Wijnaldum: "We willen bij beste landen horen"

11 november 2020, 22:52

Met een 1-1 gelijkspel kon het Nederlands elftal na afloop goed leven. De Spanjaarden waren de sterkere ploeg, maar het was Oranje dat uiteindelijk qua kansenverhouding het meeste aanspraak maakte op de overwinning. De nieuwe aanvoerder Georginio Wijnaldum gaf aan dat het treffen met Spanje zeker niet als een tussendoortje werd beschouwd.

Oranje staat zondag tegenover Bosnië en Herzegovina, terwijl woensdag Polen wacht. De inzet? De eindzege van de Nations League. Het oefenduel met Spanje leek dan ook op een verschrikkelijk moment te komen. Toch gaf Wijnaldum aan graag een zege te hebben geboekt. "De belangen waren groot", zei hij voor de camera van de NOS. "We willen tot de beste landen behoren. Daarom hadden we graag gewonnen. Het had vandaag goed gekund, maar we deden onszelf tekort."

De jarige Wijnaldum (30) droeg vanavond de aanvoerdersband in Oranje. Tijdens de afwezigheid van de zwaargeblesseerde Virgil van Dijk zal hij als captain dienen. Dat riep een dubbel gevoel bij hem op. "Natuurlijk ben ik blij en trots om aanvoerder te zijn van mijn land, maar ik baal wel dat Virgil er niet was. Ik was liever geen aanvoerder geweest als dat zou betekenen dat hij er zou zijn. Vanavond ga ik wel even met hem bellen", glimlachte de middenvelder van Liverpool.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen