Italië maakt karwei af en stoot door naar Final Four

18 november 2020, 22:35

Italië heeft zich woensdagavond geplaatst voor de Final Four van de Nations League. De Italianen kwalificeerden zich voor de finaleronde door in en tegen Bosnië-Herzegovina met 0-2 te winnen. Met Frankrijk, Spanje en België zal Italië volgend jaar oktober strijden om de eindzege in de Nations League.

Voor Italië was de opdracht helder. Een zege zou de Italianen de groepswinst opleveren. Bij een gelijkspel liep het team van bondscoach Roberto Mancini het risico dat Oranje de koppositie zou overnemen. Een nederlaag in Bosnië zou betekenen dat ook Polen de groepswinst nog kon pakken.

In Bosnië kende Italië een probleemloze avond. Halverwege de eerste helft namen de bezoekers de leiding via Andrea Belotti, die een voorzet van Lorenzo Insigne tegen de touwen werkte. De kleine aanvaller van Napoli verdubbelde even later bijna de score. Hij nam de bal prachtig mee, kapte naar zijn rechterbeen en krulde de bal net naast het doel.

?

De 2-0, tevens de beslissing in de wedstrijd, viel halverwege de tweede helft alsnog. Op aangeven van Manuel Locatelli maakte Domenico Berardi met een fraaie volley de tweede Italiaanse treffer. Bosnië-Herzegovina, zonder zowel Edin Dzeko als Sead Kolasinac (beide corona), was niet bij machte de Italianen nog in de problemen te brengen.