Makaay verdedigt Elia na ophef: "Dat is typisch Eljero"

29 november 2020, 15:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Na een week vol ophef hoopt Eljero Elia vanmiddag op een basisplaats tegen zijn oude werkgever Feyenoord, die hem deze zomer afwees. Elia wilde dolgraag terugkeren bij de Rotterdamse club, maar die besloot dat de aanvaller niet nodig was. Daarom trekt hij vandaag in het shirt van FC Utrecht ten strijde en hoopt hij eindelijk zijn voeten te laten spreken.

Deze week belandde Elia in een rel met FOX Sports-presentator Jan Joost van Gangelen, die hem verweet niet genoeg bezig te zijn met het voetballen. Elia liep na afloop van de remise tegen PEC Zwolle (1-1) naar een cameraman toe om te vragen waarom hij hem steeds in beeld bracht. Dat vonden de analitici bij FOX opvallend. Elia sloeg via zijn Instagram-pagina terug.

Dat vond Roy Makaay, die met hem samenwerkte als spitsentrainer bij Feyenoord, niet opvallend. "Het is typisch Eljero om even van zich af te bijten als hij onrecht proeft, waar anderen het misschien laten gaan. Zoals hij bij Feyenoord een keer een scheenbeschermer in zijn mond stopte met de naam van een rapgroep erop", doelt Makaay in gesprek met het Algemeen Dagblad op een duel met FC Groningen. "In die wedstrijd, en dat was wel kenmerkend, rende hij met een vinger uit de kom terug het veld in omdat hij niet gewisseld wilde worden. Het is gewoon een heel leuke jongen om mee te werken én een uitstekende buitenspeler. Soms heb je het gevoel dat het beter is om hem te wisselen, en dan slaat hij ineens toe met een doelpunt of assist. Sommigen hebben dat.''

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen