Memphis over Pickford: "Bizar dat je iemand zo blesseert"

9 november 2020, 21:29   Bijgewerkt: 9 november 2020, 21:59

Toen Virgil van Dijk op 17 oktober werd getorpedeerd door Jordan Pickford van Everton en zwaar geblesseerd raakte, zorgde dat voor woede bij Memphis Depay. De aanvaller van Olympique Lyon vindt de actie van de keeper belachelijk en noemt het doodzonde dat Van Dijk lang geblesseerd is en zich maandag dan ook niet gemeld heeft bij Oranje.

"Ik zag de overtreding zelf niet. Ik moet zeggen dat ik hem daarna van het veld zag lopen. Toen ik de overtreding zag, heb ik wel wat woorden gebruikt die ik niet ga herhalen", vertelt Memphis aan FOX Sports. "Het is bizar dat je op zo'n manier iemand kan blesseren. Daar laat ik het bij. Het doet pijn bij het hele team, maar bij hem zit de meeste pijn."

Memphis weet hoe het is om met ernstig blessureleed te kampen, aangezien hij herstelde van een gescheurde kruisband. "Ik heb hem gebeld en ook geappt. Ik denk dat iedereen bij Oranje dat gedaan heeft. Ik weet hoe het voelt en dat het zwaar en moeilijk is", zegt Memphis tegen de NOS. "Virgil is een van de belangrijkste mannen op het veld en ook daarbuiten. Het is heel erg zuur dat het gebeurd is, maar ik weet dat hij mentaal sterk is en dat dit hem sterker gaat maken."

De aanvaller heeft zijn vriend van Liverpool ook tips meegegeven. "Het is zoeken in het begin. Je probeert het beste voor jezelf te regelen. Er komt veel van buiten op je af. Je moet daar de rust in vinden en je keuzes maken. Ik heb gezegd dat hij moet doen wat voor hem goed voelt en dat heeft hij gedaan", zegt de international, die zich maandag in Zeist bij Oranje voegde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen