Ook Everton blijkt te sterk voor wanhopig Arsenal

19 december 2020, 20:25

De dramatische reeks waar Arsenal in de Premier League aan bezig is blijft maar voortduren. Ook het uitstekend presterende Everton bleek te sterk voor The Gunners. Zonder de geblesseerde Pierre-Emerick Aubameyang verloor Arsenal in Liverpool met 2-1. 

Als vervanger van Aubameyang droeg Rob Holding de aanvoerdersband van Arsenal. Des te pijnlijker was het dat uitgerekend hij de openingstreffer achter zijn eigen doelman werkte. De centrumverdediger probeerde te voorkomen dat een Everton-voorzet een ploeggenoot kon bereiken, maar schoot de bal daarbij zelf het net in. Uit een strafschop kreeg Nicolas Pepe een kwartier later de kans om de stand weer gelijk te trekken. Hij stuurde de keeper de verkeerde kant op en schoot in de linkerhoek binnen: 1-1.

Dat leek ook de ruststand te gaan worden, maar in de 45e minuut sloeg Everton toch nog toe. Uit een hoekschop kopte verdediger Yerry Mina zijn eerste van het seizoen binnen. Zo ging Arsenal toch met een achterstand de kleedkamer in. Na rust was het vooral Arsenal dat op zoek ging naar de volgende treffer. Met David Luiz was de ploeg dicht bij, maar hij kopte de bal tegen de verkeerde kant van de paal.

Zo is Arsenal nog altijd op zoek naar de eerste overwinning sinds de 0-1 tegen Manchester United op 1 november. De dramatische vorm levert de club vooralsnog een vijftiende plek op de ranglijst op. Volgende week wacht opnieuw een zware klus: The Gunners krijgen dan bezoek van stadgenoot Chelsea. Everton doet het dit seizoen juist uitstekend. Door de overwinning van vanavond klimt het voor even naar de tweede plaats. Een van de concurrenten zal morgen sowieso punten verspelen: nummer drie Tottenham Hotspur neemt het dan in eigen huis op tegen Leicester City.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen