Druijf wil vertrekken: "Ik wil ergens anders honderd procent spelen"

11 januari 2021, 11:29

Ferdy Druijf is hard op weg naar de uitgang bij AZ. De spits verlengde weliswaar recent zijn contract bij de Alkmaarders, maar gaf daarbij al aan wel te denken aan een (tijdelijk) vertrek. Er is vanuit meerdere kanten interesse. "Voor mij is het duidelijk: ik ben geen profvoetballer geworden om zes minuten te maken. Daar doe ik het niet langer voor."

Dat vertelt Druijf tegenover De Telegraaf na het duel met PEC Zwolle, waarna hij contact had met PEC's staflid Leeroy Echteld – die eerder werkzaam was bij AZ. "Hij zij: kom lekker een half jaartje hier ballen. Ik zei: wie weet. Daar moet uiteraard met AZ over gesproken worden en daar moeten de clubs uit zien te komen", zei Druijf over de situatie. Naar verluidt zou voorzitter Adriaan Visser de spits willen aantrekken. 

Bij ESPN Vandaag werd ook gesproken over Druijf, waarbij Hans Kraay jr. de interesse van PEC Zwolle bevestigde. Volgens de analist wil de spits zelf niet naar ADO Den Haag vertrekken. "Ik zit nu drie jaar bij de selectie en ik heb twee keer in de basis gespeeld. Ik wil ergens anders honderd procent spelen", aldus de spits, die niet meer naar de Eerste Divisie wil.

Lees ookDruijf over vertrek: "Er spelen een paar dingen"

"Minstens in de Eredivisie. Of anders wil ik een mooie stap naar het buitenland maken. Er wordt wat heen en weer gebeld, maar daar blijft het vooralsnog bij", legt hij uit. Voor Druijf mag een tijdelijke overgang, maar staat ook open voor permanente overgang. Het liefst naar een ploeg die veel de bal heeft. "Ik moet de ballen in de box hebben, ik denk dat daar mijn sterkste kwaliteiten liggen."

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen