Fernandes troeft El Ghazi af en schrijft PL-geschiedenis

15 januari 2021, 12:33

Het houdt maar niet op voor Bruno Fernandes in de Premier League. De Portugese smaakmaker van Manchester United is vrijdag voor de vierde keer in zijn loopbaan verkozen tot Speler van de Maand december in de Premier League.

Dat is bijzonder, omdat Fernandes net een jaar in Engeland speelt. Vorig jaar werd hij in de winter gekocht van Sporting Portugal. Sindsdien werd hij vier keer verkozen tot Speler van de Maand in de Premier League. Nog nooit het iemand om vier keer in een kalenderjaar Speler van de Maand te worden. Alleen Wayne Rooney (5) won vaker de Speler van de Maand-prijs in Engeland, maar hij deed daar ook jaren over. Fernandes heeft nog alle tijd om dat aantal te evenaren.

Fernandes was in december goed voor drie goals en vier assists en sloeg met Manchester United bovendien de weg omhoog in. Bij de verkiezing heeft Fernandes de voorkeur gekregen boven onder meer Anwar El Ghazi, die ook genomineerd was. De Nederlander scoorde vijf keer voor Aston Villa in december en won met die club drie duels in die maand. Ook zijn ploeggenoot Emiliano Martinez heeft het af moeten leggen tegen Fernandes, net als Marcus Rashford (Manchester United), Ben Mee (Burnley), Mo Salah (Liverpool), Tomas Soucek (West Ham United) en John Stones (Manchester City).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen