Pirlo beschermt coronaregels schendende Ronaldo

29 januari 2021, 21:52

Andre Pirlo heeft een lans gebroken voor Cristiano Ronaldo. De Portugees lag de laatste dagen flink onder vuur omdat hij de coronaregels zou hebben geschonden. De oefenmeester van Juventus wilde daar niet te veel waarde aan hechten en nam de Portugees in bescherming.

De Portugese superster zou een reis van de streek Piemonte naar de regio Villa d'Aosta hebben gemaakt voor een skireis ter ere van de verjaardag van zijn 27-jarige vriendin Georgina Rodriguez. En dat is verboden volgens de Italiaanse coronaregels, die voorschrijven dat je niet naar oranje-zones mag afreizen, tenzij noodzakelijk. Valle d'Aosta is zo'n oranje-zone, waardoor Ronaldo de regels zou hebben geschonden en dat kan hem op een flinke boete komen te staan.

"Ronaldo was met verlof van Juventus, dan mag hij doen wat hij wil met zijn privéleven", wilde Pirlo van geen veroordeling weten. "Dat geldt niet alleen voor hem, maar voor alle spelers. Buiten het veld en de club zijn de spelers vrije burgers en moet iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid nemen." Afgelopen woensdag kreeg Ronaldo rust van Pirlo in het bekerduel met SPAL (4-0 winst), waardoor hij de minivakantie 150 kilometer verderop kon genieten. Ondanks deze berichten kondigde de oefenmeester alvast aan dat Ronaldo gewoon in de basis start dit weekend en zijn straf vermoedelijk dus beperkt zal blijven tot een boete. 

Het is niet de eerste keer dat Ronaldo in verband wordt gebracht met het overtreden van coronamaatregelen. Vorig jaar oktober zou hij de verplichte quarantaine van Juventus hebben genegeerd, toen hij bij de nationale ploeg corona had gelopen. Destijds ontkende hij de aantijgingen aan zijn adres, maar ontbrak hij wel enkele weken bij de Oude Dame

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen