'Twee Eredivisieclubs jagen op Vitesse-reserve Buitink'

6 januari 2021, 09:09
Foto: © ProShots

Thomas Buitink staat in de belangstelling van Sparta en Fortuna Sittard. De huidige middenmoters van de Eredivisie hopen de aanval deze winter van een kwaliteitsinjectie te voorzien en zijn in hun zoektocht uitgekomen bij het talent van Vitesse. Bij de sterk presterende Arnhemmers komt Buitink nauwelijks aan spelen toe.

Dat meldt De Gelderlander. De twintigjarige spits ligt nog tot 2022 vast in de Gelredome en moet ervaring gaan opdoen om op een dag eerste spits bij Vitesse te worden. Dat lukt hem momenteel nog niet. Trainer Thomas Letsch geeft de voorkeur aan Loïs Openda en Armando Broja. Dat blijkt een goede keuze: na de jaarwisseling mag Vitesse proberen mee te blijven doen om de landstitel.

Buitink had daar maar een minimaal aandeel in. De aanvaller kwam weliswaar tot elf optredens in de Eredivisie, maar deed dat steeds als invaller. Hij kreeg dit seizoen nog geen basisplaats. "Thomas zit al meerdere jaren in de selectie, dan is het tijd om ook meer minuten te maken", aldus zaakwaarnemer Greg Gorré."Na deze zomer staat hij nog maar een jaar onder contract. Dan kan hij in de zomer van 2022 transfervrij vertrekken. Dus gaat het om tussentijds bijtekenen of een transfer."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen