Vijf nieuwe internationals voor ambitieus Suriname

11 februari 2021, 08:15   Laatste update: 10:00

Het nationale elftal van Suriname heeft woensdag goed nieuws te horen gekregen. Het verzoek om vijf Nederlands-Surinaamse spelers speelgerechtigd te krijgen, is door de FIFA alsnog gehonoreerd. Dat maakte de bond zelf bekend. Aanvankelijk werd hetzelfde verzoek nog afgewezen. 

Het gaat om Miquel Nelom (Willem II), Mitchell Donald (Büyüksehir), Diego Biseswar (Apollon Limasol), Ryan Donk (Galatasaray) en Kelvin Leerdam (Seattle Sounders). De vijf speelden op hun 22e nog interlands namens Jong Oranje, wat voor de FIFA reden was om het verzoek in eerste instantie af te wijzen. De zaak werd door de bond echter opnieuw aanhangig gemaakt, waarna het verzoek alsnog gehonoreerd werd.

Het vrijgeven van het vijftal past in de plannen van de ambitieuze bondscoach Dean Gorré. Hij sprak eerder de wens uit om zich met Suriname te plaatsen voor het WK van 2022 en uiteindelijk tot de top drie van de CONCACAF, de voetbalbond voor Noord- en Zuid-Amerika, te kunnen behoren. Eerder werden ook Damil Dankerlui, Ryan Koolwijk, Tjaronn Chery, Dion Malone, Ishan Kort, Myenty Abena, Nigel Hasselbaink en Roland Alberg al vrijgegeven.

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen